Refused, H2O a I Killed The Prom Queen míří na Rock For People

Vydáno 10.04.2012 | autor: redakce

Rock For People s odtajňovaním jmen, která vystoupí na letošním ročníku mezi 3. a 6. červencem na letišti u Hradce Králové, stále nekončí. Nyní přichází s tvrdšími jmény, jako jsou Refused, I Killed The Prom Queen a H2O.

Refused, H2O a I Killed The Prom Queen míří na Rock For People Refused, H2O a I Killed The Prom Queen míří na Rock For People


Refused-Official_smallNabroušené kytary a řízné tempo nebudou návštěvníci festivalu Rock for People postrádat ani v letošním roce. K dosud potvrzeným (s mnoha přívlastky) rockovým, coreovým i metalovým kapelám jako Enter Shikari, The Subways nebo August Burns Red přibyly čtyři nové akvizice. Úlovkem bez nadsázky legendárním je především švédský kvartet Refused – zřejmě vůbec první HC/punková formace, která do architektury svých skladeb vložila pilíř elektroniky. A nikoliv bez odezvy: když letos v lednu po 14 letech klidu kapela ohlásila svůj reunion, elektrizovalo to nejen sta tisíce fanoušků po celém světě, ale i stovky kapel, jež se k Refused otevřeně hlásí. Nepřekvapí, že Refused budou – vedle Rock for People – jedním z hlavních jmen festivalů jako Coachella, Primavera Sound nebo Roskilde.

Vidět smečku ze švédského města Umeå naživo je pro všechny fanoušky už dvou generací téměř povinností: Refused se totiž po srpnu, kdy ve Skandinávii odehrají poslední koncert, opět vrátí ke svým civilním profesím.

Refused se spolu s Fugazi, Glassjaw, Drive Like Jehu, Unwound, Rocket From The Crypt, Quicksand, Sunny Day Real Estate, Jawbox, At The Drive-In, Ink And Dagger a Frodus řadí mezi tucet základních kamenů post-hardcoreového žánru.

Spolu s Refused potěší publikum vyznávající tvrdší žánry mezi 3. až 6. červencem ve Festivalparku v Hradci Králové i další jména. Z Austrálie pocházejí metalcoreoví I Kolled The Prom Queen, kteří jsou duchovně i personálně provázáni s kapelami jako Parkway Drive nebo Deez Nuts, jež osazenstvo Rock for People roztočily, sežvýkaly a zničené vyplivly v minulých ročnících. Melodický HC punk přivezou z New Yorku tuzemskému publiku dobře známí H2O, jedna z nejdéle přežívajících legend N.Y.H.C. scény, konkrétně její straight-edge odnože. Vodou punk´n´rollu vyvěrající z obětavého živého hraní pokřtí fanoušky britští THE COMPUTERS, kteří nedávno nadchli coby předskokani pražského koncertu jiného taháku letošního Rock for People – tria The Subways.



zdroj: TZ, map
zavřít