JamRock letos přiveze Awolnation nebo Young Guns

Vydáno 13.04.2012 | autor: redakce

JamRock prozrazuje své letošní headlinery. Ve dnech 14. - 16. června vystoupí v Žamberku mimo jiné kanadští Awolnation či britská kapela Young Guns.

JamRock letos přiveze Awolnation nebo Young Guns JamRock letos přiveze Awolnation nebo Young Guns


awolnationV USA označeni za nejlepší festivalovou kapelu, tři platinové desky (jedna v USA a dvě v Kanadě) - to je vizitka Awolnation. „Sám fakt, že je domácí publikum nezná, nám nijak nevadí," říká šéf festivalu Libor Pavlata: „Ve světě jsou to skutečné hvězdy a my dobře víme, že naši fanoušci nejsou taková stádní zvířata, jak se nám snaží vsugerovat rádia. Dobrou hudbu prostě poznají. Hit SAIL nabral za měsíc přes 11 000 000 zhlédnutí, ale je to podobné i s dalšími jejich songy."


Českým fanouškům známější Young Guns pak budou fungovat jako určitá jistota dobrého hudebního zážitku, pro který se na festivaly jezdí. Jistou dávku retra do line-upu pak vnese americký dřevní rocker Adam Bomb, který místy působí jako zjevení, pro které dosud neskončil přelom sedmdesátých a osmdesátých let. Jinou kapitolou jsou pak StringerBessant, dva hlavní protagonisté loňských headlinerů Reef, kteří nám s doprovodnou kapelou představí svůj boční projekt. Velmi pohodová je i dub-stepová formace Ill Billy HiTec nebo chilští skapankoví šílenci Keko-Yoma, kteří jsou zábavní a dokážou prý strhnout publiku už během první skladby.

Celkovou podobu areálu JamRocku bude letos určovat hlavně výtvarný koncept Milana Caise, výtvarníka a frontmana Tata Bojs. „To nové logo JamRocku, které teď vidíte na webu a na plakátech, to je vlastně jenom takový doplněk k tomu, na čem jsme se domluvili původně," vysvětlil Cais na tiskové konferenci. „Těžiště celého konceptu leží především ve zlidštění areálu a v rozšíření vizuálního konceptu ven mezi lidi."



zdroj: TZ, map

zavřít