FRUFRU A LONGITAL O VÍKENDU V PRAZE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Dva zajímavé koncertní návštěvníky přivítá o tomto víkendu naše Hlavní město. Společným znakem obou je touha experimentovat, provokovat a spojovat různé styly a jít si svojí, jasně čitelnou cestou. Na pražskou bránu klepají FRUFRU a LONGITAL.

FRUFRU A LONGITAL O VÍKENDU V PRAZE FRUFRU A LONGITAL O VÍKENDU V PRAZE

Pozvánka číslo 1:

FRU FRU je hudební koktejl s názvuky worldmusic, taneční hudby a rocku s využitím kombinace sampleru a živých groovů. FruFru komentují současný stav světa z jejich pohledu: občas v bizarních představách, jindy velmi konkrétně-kriticky. Vznikli v roce 2000 v Třebíči jako příležitostné seskupení k improvizacím na vernisážích a od té doby mají za sebou úctyhodnou řádku koncertů jak u nás tak v zahraničí. Na kontě mají již dvě CD, recenzi aktuálního alba "Nevěř tichu" najdete v REPORTU 2/06.



FruFru jsou:
Václav Bartoš - zpěv, klávesy, steeldrumy, elektrické pady
Adam Jiskra - kytara, baskytara, zpěv
Vladimír - baskytara, kytara, zpěv
Miloš Dvořáček - bicí.

Dnes, tedy v pátek 21.4., je můžete vidět a slyšet vklubu Mlejn, Praha 5 - Stodůlky (www.mlejn.cz).



















Pozvánka číslo 2:

LONGITAL (ex-Dlhé diely) spojují tzv. "east beat" s barevnou a oduševnělou elektronikou, jejich tvorba je krajinou, jenž je "malovaná kytarou a protkaná bezpražcovými basovými cestičkami". Definic je však mnohem více: Hlasy vycházející ze srdce... Neobyčejná hudba s vlastním názorem... 

Longital vznikl v roce 2001 v Bratislavě. Atmosféra místa na křižovatce kultur a vlivů ovlivnila nadžánrový zvuk skupiny, prolínání písně a experimentu, elektroniky a akustiky. Longital je starý název skály Dlhé diely, na které členové skupiny žijí. Skupina vydává alba na vlastním, renomovaném labelu Slnko Records.





















Longital jsou:
Shina Lo – zpěv a basa
Yatnolas – zpěv, kytara, svlačec
Xi Di Nim – organická elektronika: zvuky prostředí, loopy, samply
+ příležitostně i VJ Kufrík Brother – živé vizuály.

Přijďte si sami vytvořit vlastní definici jejich hudebního dobrodružství. V sobotu 22.4., do klubu Carculcah ve Vojtěšské ulici, Praha 1 (www.carculcah.net).


   
















zavřít