Kieslowski oslaví dotočení druhé desky a představí nové songy

Vydáno 16.04.2012 | autor: redakce

Ve čtvrtek 26. dubna oslaví indie folkové duo Kieslowski koncertem v Kulturním centru Vltavská dokončení nahrávání druhého alba. Loňský objev nezávislé scény vystoupí v sestavě rozšířené o perkuse a pedal steel kytaru a premiérově představí nové písně z připravované desky.

Kieslowski oslaví dotočení druhé desky a představí nové songy Kieslowski oslaví dotočení druhé desky a představí nové songy


kieslowski_foto_1Kieslowski je projekt zpěvačky a pianistky Marie Kieslowski a hudebníka Davida K. Pomahače aka DKP, který působil např. v kapelách Bez peří a Houpací koně. Duo sází na intimitu a syrovost základního akustického zvuku kytary a piana a kontrast dvou barevně výrazných hlasů. „Chceme psát písničky, které nesou silný prožitek, emoci. Chceme dělat nevyzkoušený věci a hledáme jiný způsoby vyjádření a přístupu," říká o projektu DKP.

Kieslowski překvapili v minulém roce svým debutem Tiché lásky, který byl velmi pozitivně přijat odbornou veřejností a vzápětí se mu dostalo i ocenění ve formě nominace na Album roku na Tais Awards. V lednu 2012 vydali EP Tanečnice v produkci Armina Effenbergera (Cartonnage), jež obsahuje dvě nové písně a tři remixy z dílny spřízněných muzikantů.

Na začátku dubna se Kieslowski přestěhovali s veškerým vybavením do chalupy v Lužických horách, kde si zřídili improvizované studio a pilně pracují na druhém studiovém albu, které vzniká pod dohledem česko-německého producenta Honzy Brambůrka. Návštěvníci jejich „dotočné" ve Vltavské se mohou podle DKP těšit na speciální večer: „Tenhle koncert bude taková oslava dokončení nahrávání druhého alba, které tou dobou bude už v Německu na mix a mastering.Budeme mít hosta jako support a DJ, který večer začne a dokončí. Taky sestava bude rozšířená o perkuse a pedal steel kytaru, ale hlavně si tam poprvé vyzkoušíme nový písně naživo."

zdroj: TZ, map
zavřít