Björk ruší koncerty. Vystoupí na Colours Of Ostrava?

Vydáno 18.04.2012 | autor: redakce

Björk byla nucena zrušit dva ze svých koncertů poté, co jí byl zjišten nález v krku. Islandská zpěvačka je v současnosti na turné k jejímu osmého albu Biophilia.

Björk ruší koncerty. Vystoupí na Colours Of Ostrava? Björk ruší koncerty. Vystoupí na Colours Of Ostrava?


bjork_bio_2Zpěvačka uvedla na svém Facebooku: "Je mi líto, že mám problémy s hlasivkami a nemůžu tak dokončit domluvené koncerty v Buenos Aires. Je to škoda, protože jsem se do toho místa opravdu zamilovala a ráda bych tam strávila více času. Snad to vyjde příště," řekla Björk.

Islandská star nezmínila, zda bude potřeboval operací, při níž se odstraní "uzel" způsobený přílišnou námahou hlasivek. Stejný zákrok podstoupila kvůli odstranění problému nedávno i Adele.

Björk má na léto naplánovaných několik festivalů, které zatím nehodlá rušit. Mezi nimi je i český Colours Of Ostrava, jenž se koná 12. - 15. července.

16. dubna vyšla první část remixů písní z loňského alba Biophilia. Jako první v rámci osmidílné série jsou na ní předělávky skladeb Crystalline a Solstice od předního berlínského drum & bass DJ a producenta Current Value (Tim Eliot). Nové remixy se pak objeví postupně v rozestupu dvou týdnů a chopí se jich umělci jako 16-bit, Alva Noto, Death Grips (30. dubna), El Guincho, Hudson Mohawke, King Cannibal, Matthew Herbert a These New Puritans. Remixy budou dostupné ke stažení, na CD i jako vinyl ve standardní a deluxe verzi.

Björk patří k největším jménům současné hudby, byla například dvanáctkrát nominovaná na Grammy, jednou na Oskara, dvakrát na Zlaté glóby, je držitelkou čtyřech cen Brit Awards (navíc byla čtyřikrát nominována), MTV Video Music Awards, Zlaté palmy z filmového festivalu v Cannes a vítězkou mnoha dalších prestižních anket. V roce 2010 ji švédská Královská hudební akademie udělila cenu The Polar Music Prize. Od svého prvního alba nazvaného Debut prodala přes 20 miliónů desek.



map

kopie 2 - bjork_mail
zavřít