Aneta Langerová vydává DVD s akustickým koncertem

Vydáno 19.04.2012 | autor: redakce

Aneta Langerová vydá v květnu u vydavatelství Supraphon komplet DVD+CD Pár míst s celým záznamem akustického koncertu se smyčcovým triem a pianem.

Aneta Langerová vydává DVD s akustickým koncertem Aneta Langerová vydává DVD s akustickým koncertem

anet langerova_robert mrocka1Titul se bude jmenovat stejně jako turné, ve kterém zpěvačka pokračuje i v letošním roce. Před vydáním DVD+CD odvysílá Česká televize, v rámci cyklu ČT live (20.4. ve 22:50 hodin na ČT 2), krátký sestřih vystoupení, které se uskutečnilo loni v prosinci v pražském kině Bio Oko.

Aneta zpívá jen za doprovodu kytary, piana a smyčcového tria (housle, viola, violoncello) v nových úpravách například píseň Vzpomínka z posledního alba Jsem, Vysoké napětí, Malá mořská víla i písně, které na koncertech tak často nehraje jako třeba Poplach, Němá. A samozřejmě nechybí hity jako V bezvětří, Voda živá či Hříšná těla křídla motýlí.

„Akustickými koncerty se smyčcovým triem si plním jeden z velkých snů. Zpívám výběr písní ze všech tří alb. Pár míst je výjimečné hlavně svojí atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo přesně podle mých představ. Hrají se mnou violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak a část mé kapely, houslistka Veronika Vališová a pianista Jakub Zitko. Všichni jsou to skvělí muzikanti a také fajn lidi. Je to pro mě další z povedených spoluprací a je skvělé, že bude nyní zachycena i na DVD a CD," řekla Aneta Langerová.


 

zdroj: TZ, map

anet langerova_robert mrocka_top

 

zavřít