All Time Low v Praze odpálí časovanou bombu

Vydáno 23.04.2012 | autor: redakce

Pop-punkoví All Time Low se chystají do Prahy. Svoje příznivce potěší 31. srpna koncertem v Paláci Akropolis, kde zazní i aktuální singl Time Bomb, původně složený pro kanadské kolegy Simple Plan.

All Time Low v Praze odpálí časovanou bombu All Time Low v Praze odpálí časovanou bombu


alltimelowPo skončení intenzivní americké části turné se skupina v polovině srpna přesune do Evropy, kde ji těsně před pražským vystoupením čekají dva společné koncerty s Angels & Airwaves a Green Day.

„Kvůli četným žádostem fanoušků na facebooku Prague City Festivalu jsme chtěli All Time Low původně přivézt na festival, kde by se navíc sešli na pódiu se svými idoly – Blink-182. Jelikož v termínu 29.6. nebyla skupina k dispozici, rozhodli jsme se její příznivce potěšit uspořádáním samostaného koncertu a pro PCF pokračujeme v jednáních s dalšími interprety," prozradil pořadatel Borek Jiřík.

Zpěvák a kytarista Alex Gaskarth, kytarista Jack Barakat, baskytarista Zack Merrick a bubeník Rian Dawson se dali dohromady v roce 2003 ještě během studií na střední škole. Z počátku jen předělávali skladby svých oblíbených pop-punkových skupin, především svého největšího vzoru – Blink-182. V roce 2004 vydali své první EP, které jen o rok později následovalo debutové album The Party Scene. Přestože tato deska byla více než slibným začátkem, skutečný úspěch přišel až v roce 2007 po vydání alba So Wrong, It's Right, které ATL katapultovalo na 62.místo v hitparádě TOP 200 časopisu Billboard a druhý singl z desky – Dear Maria, Count Me In obsadil první místo v Pop 100. V té chvíli začala kariéra skupiny strmě stoupat a v roce 2008 ji magazín Grammy Awards vyhlásil „kapelou roku".

V roce 2009 vyšlo jejich třetí album Nothing Personal se skladbou Weightless, prvním mezinárodním hitem All Time Low, který se v Anglii v žebříčků singlů probojoval až na samý vrchol. Deska debutovala na 4.místě a prodalo se jí 63 000 kusů. V roce 2010 po účasti na albu Almost Alice (soundtracku k filmu Alenka v říši divů) začali All Time Low pracovat na novém albu, jež pod názvem Dirty Work vydali v červnu loňského roku a které je už v tuto chvíli jejich nejprodávanější deskou v historii.

První singlová volba padla na skladbu I Feel Like Dancin', na jejímž vzniku se podílel Rivers Cuomo z Weezer. Aktuální třetí singl Time Bomb psal Alex Gaskarth spolu s Pierem Bouvierem a Chuckem Comeau ze Simple Plan pro tento kanadský kvintet. Nakonec se skladba údajně stylově lépe hodila pro All Time Low, kteří s ní teď slaví úspěch.




zdroj: TZ, map

zavřít