LAHŮDKY ABATONSKÉ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Nabídka nejbližších koncertů v klubu Abaton je více než lákavá. Posuďte sami: rockoví fénixové dEUS, legendární The Wedding Present, sám pan reggae megastar Apache Indian či magická Natacha Atlas!

LAHŮDKY ABATONSKÉ LAHŮDKY ABATONSKÉ

dEUS, středa 10.5.

Všechny příznivce progresivní rockové muziky potěší návrat belgické kapely dEUS, kteří přijedou představit své čerstvé album Pocket Revolution. Punkem ovlivněný debut Worst Case Scenario a velice sugestivní koncerty odstartovaly kdysi jejich cestu za hranice Belgie, druhé, vpravdě eklektické album In A Bar Under The Sea produkoval Eric Feldman (PJ Harvey, Pixies), a třetí The Ideal Crash kapelu katapultovalo mezi největší hvězdy festivalů. To už mezi vlivy ze všech koutů rocku patřily i dechy a smyčce, na pódiu třetí kytarista a polykači ohňů... a pak se to celé zastavilo

Pět let prázdnin je ale definitivně pryč. Nové album, nová sestava, nové touhy, nové cíle. Výtečná deska Pocket Revolution sbírá chválu a skupina křižuje Evropou ve formě, s chutí a úspěchem. Abatonský tip číslo jedna, to je bez debat.

www.deus.be




The Wedding Present, pátek 12.5.


„Ten chlapec Gedge napsal jedny z nejlepších love songů, které kdy napsány byly. Můžeme o tom samozřejmě diskutovat, ale pokud budete tvrdit něco jiného, věřte, že pravdu mám já,“ řekl o Davidu Gedgeovi z The Wedding Present guru všech britských kapel, slavný rozhlasový dj John Peel. The Wedding Present je kultovní britská kytarová parta s bohatou historií: od doby svého vzniku v roce 1985 kapelou prošlo již 14 členů, v letech 1998-2004 se však odmlčeli. David Gedge si užíval svůj vlastní projekt nazvaný Cinerama, ale v roce 2004 se The Wedding Present s novou sestavou vrátili zpět na scénu aby navázali na svou minulou slávu. Loni vydali své daší album Take Fountain a dokázali všem pochybovačům, že v žádném případě nepatří do starého železa. Abatonská lahůdka číslo dvě, řekněte své ANO!

www.westnet.com/weddoes

























Apache Indian & The Reggae Revolution, pondělí 15.5.

Apache Indian (narozen jako Steven Kapur) vystřelil jako raketa se svým reggae, hip-hopem a bhangrou. Už nyní je považován za legendu a je uznáván jako vůbec první asijský umělec s globálním úspěchem. Vydal 7 alb a spolupracoval s každým např. s reggae hvězdami Sly & Robbiem, Shaggym, Maxi Priestem, Lucianem, Yami Bolem a Frankie Paulem, s hip-hopovými machry Tim Dogem a Prasem z Fugees, popovou ikonou Boy Georgeem nebo indickou legendou Ashem Bhoslem.

Apache Indian je velký zpěvák, skladatel a šoumen. Jeho texty jsou inspirované jeho osobním hledáním definice své vlastní identity v multikulturním světě. V roce 2005 Apache Indian koncertoval na festivalech Womad spolu se slavnou birminghamskou skupinou Reggae Revolution. V současnosti se společně vydali na celosvětové "Time For Change Tour 2006", na kterém Apache Indian propaguje i svůj velký hit Israelites. Jasná abatonská volba číslo tři. One Love!

www.carmasound.com


 
































Natacha Atlas, neděle 28.5.
 

Vystupovala doslova po celém světě – hrála na mnoha mezinárodních festivalech, v divadlech i klubech. Sbírá ocenění za svůj zpěv i sólová alba, v květnu 2004 dokonce získala britskou cenu Emma (Ethnic Multicultural Media Award) jako The Best World Music Act. Charismatická zpěvačka, dobře známá českým fanouškům jak z dob proslulých TransGlobal Underground tak z několika sólových koncertů, spolupracovala na různých projektech např. s Jazem Colemanem, kapelou FunDaMental, či zmíněným Apache Indianem (spolu natočili hit Arranged Marriage). její hudba se objevila mimochodem i v bondovce Die Another Day. V dubnu letošního roku vydala vé šesté sólové album Mish Maoul. Netřeba nic dodávat, i abatonská pozvánka číslo čtyři slibuje mimořádný zážitek.

www.natachaatlas.net




































www.prostorabaton.cz

zavřít