Photolab představují debut, inspirovali se u filmu

Vydáno 30.04.2012 | autor: redakce

Magdalena Šalamounová a kytarista a.m.almela mají kapelu. Ta se jmenuje Photolab a právě vydává debutové album.

Photolab představují debut, inspirovali se u filmu Photolab představují debut, inspirovali se u filmu


photolabZa dobu své existence již stačila odehrát desítky koncertů na malých i velkých scénách, prezentovat své písně ve třech filmech (Pusinky, Dvojka, Lidice - soundtrack), získat okruh svých fanoušků, ale především vytvořit originální repertoár, který nyní vydává na svém debutu - Hollywood And Snuff.

Velkou inspirací pro tvorbu photolabu je filmová hudba. Tato inspirace filmy je nepřeslechnutelná i na albu Hollywood And Snuff. Jsou na něm písně, které hrají na struny melancholie, místy až hudební dekadence, aby hudba o pár okamžiků později přitlačila posluchače do křesla pod přívalem přímočaré energie.

S vydáním desky je spojeno také malé koncertní tour. Během něj kapela přiveze svou novou desku do míst, ke kterým si během let koncertování vytvořila osobní vztah a které svými kulisami dají naplno a stylově vyznít koncertní show photolabu. I do té se promítá inspirace filmy a její součástí je velkoplošná video projekce, speciálně vytvořená ke každé z písní.

Tour má i druhý rozměr a tím je podpora partnerského sdružení Cesta domů, ke kterému pojí členy kapely osobní vztah a kterou by rádi tímto způsobem veřejně podpořili. Nehledě na fakt, že veškerý výtěžek ze vstupného na všech koncerech poputuje na podporu jeho aktivit, což umožnilo finanční zaštítění tour ze strany Nadace Vodafone. Turné vyvrcholí křtem v pražském Bio Oko.



zdroj: TZ, map
zavřít