Vězněná kapela Pussy Riot má podporu i Česku, chystá se benefiční koncert

Vydáno 13.05.2012 | autor: redakce

15. května v pražském Lucerna Music Baru zahraje široké spektrum hudebníků pro ruskou vězněnou skupinu Pussy Riot. Akci s názvem Už zase zavírají muzikanty iniciují The Plastic People of the Universe a Už jsme doma.

Vězněná kapela Pussy Riot má podporu i Česku, chystá se benefiční koncert Vězněná kapela Pussy Riot má podporu i Česku, chystá se benefiční koncert


pussyThe Plastic People of The Universe a Už jsme doma se rozhodli nemlčet k uvěznění ruského dívčího tria Pussy Riot a rozhodly se uspořádat koncert na podporu uvězněných hudebnic.

Tři členky Pussy Riot - Naděžda Tolokonnikovová, Marija Aljochinová a Jekatěrina Samucevičová jsou obviněné z výtržnictví kvůli únorovému happeningu v centrálním moskevském kostele. Hrozí jim až sedm let vězení. Moskevský soud drží hudebnice stále ve vazbě.

Pozvání na benefiční koncert na podporu skupiny Pussy Riot přijala celá řada českých hudebních osobností různých žánrů..

Vstupenky za 100 Kč ke koupi pouze v pokladně Lucerny Music Baru ve Vodičkově ulici a v čítárně Unijazzu, Jindřišská 5. Vstupné bude použito výhradně na propagaci a produkci koncertu.

Vystoupí:
The Plastic People of the Universe
Už jsme doma
Filip Topol
Čokovoko
Echt!
Vlasta Třešňák se skupinou
Kopir Rozsywal Bestar

http://www.facebook.com/Uzzasezavirajimuzikanty

zdroj: TZ, map
zavřít