Rck For Church(ill) přivítá Freestylers, Shapeshifter, Tři Sestry, Sto zvířat a další

Vydáno 14.05.2012 | autor: redakce

13. ročník festivalu Rock For Church(ill) představí 24. - 25. srpna ve Vroutku hvězdy, jako jsou Horace Andy, Shapeshifter, The Freestylers, Tito & Tarantula, Dub Pistols, Tři sestry, Sto zvířat, Vltava, Vypsaná fixa, Wohnout a mnoho mnoho dalších.

Rck For Church(ill) přivítá Freestylers, Shapeshifter, Tři Sestry, Sto zvířat a další Rck For Church(ill) přivítá Freestylers, Shapeshifter, Tři Sestry, Sto zvířat a další


rfch_posterLetních festivalů je v Čechách relativně hodně, ale Rock for Church(ill) ve Vroutku je naprosto výjimečný open-air, který už dávno není jen o rockové muzice. Během 13 let se z regionální benefiční akce na záchranu místního gotického kostela proměnil v jeden z nejprogresivnějších a také nejpříjemnějších festivalů, které tu můžete o prázdninách navštívit. Jeho pořadatelé minulý týden zveřejnili kompletní program hlavní scény, který by rozhodně neměl zůstat bez povšimnutí.

Pro příznivce kytar a bigbeatu přijedou české kapely Tři sestry, Vltava, Wohnout, Vypsaná Fixa, indie band A-Banquet s novým albem nebo tvrdší crossover kapela Loco Loco. Headlinerem pro kytarové fanoušky pak bude mexicko-americká banda Tito & Tarantula, kterou ve světě proslavili pánové Quentin Tarantino a Roberto Rodriguez, kteří na ně nedají dopustit a obsadili je hned do několika svých filmů.

Pokud jste spíše příznivci taneční muziky, určitě vás nadchne účast britských The Freestylers, kteří přijedou sice bez kapely, ale za to tu čtyřčlenné jádro projektu exkluzivně představí materiál z chystaného alba! Prožitek z živé skupiny vám poté bohatě vynahradí další headliner, kterým jsou NZ Shapeshifter z Nového Zélandu, kteří hrají naživo energický, skvěle pozitivní a také velmi inteligentní drum´n´bass. Do škatulky „taneční program" bychom vedle eklektické DJ stage, kterou má pod kontrolou duo Pixie & Suki, mohli bez problému počítat také londýnské Dub Pistols.


Hlavním headlinerem reggae scény bude kultovní jamajský zpěvák Horace Andy. Ten je v Evropě známý hlavně jako člen Massive Attack, ale tolik lidí už neví, že má za sebou více než 35 let sólové a velmi úspěšné kariéry, kterou odstartoval po boku Boba Marleyho, Burning Speara nebo The Skatalites v legendárním jamajském Studio One. Pokud jste spíše na rychlejší rytmy, pak vás vrchovatě uspokojí hvězdná mexická parta Panteon Rococó, domácí Sto Zvířat, Tleskač, Prague Conspiracy a nebo UCee & Flavour band, kteří představí nové album International band, které vzniklo ve studiu United Flavour.

Festival také připravuje velkolepý reggae warm-up v podobě koncertu Stephena Marleyho, který proběhne 30. Května v pražském Lucerna Music Baru. Tento zpěvák a producent má doma více Grammy než kdokoliv z jeho slavné rodiny a jeho česká premiéra je velkou událostí nejen pro reggae fans. Na koncertu budou k dostání i zvýhodněné vstupenky na Rock for Church(ill)!

zdroj: TZ, map

zavřít