Donna Summer dokralovala disku. Podlehla rakovině

Vydáno 17.05.2012 | autor: redakce

Disco královna Donna Summer dnes ve věku 63 let podlehla boji s rakovinou plic a prsu. Mezi největší hity americké zpěvačky patří Hot Stuff, I Feel Love, Bad Girls, Love to Love You Baby nebo On the Radio.

Donna Summer dokralovala disku. Podlehla rakovině Donna Summer dokralovala disku. Podlehla rakovině

donna-summer-03V průběhu své kariéry, jež započala v roce 1971, vyhrála pět cen Grammy, vydala sedmnáct studiových řadových desek a neuveřitelných 89 singlů. Její poslední album Crayons pochází z roku 2008 a vyšplhalo se na 17. příčku americké hitparády Billboard. Celkový celosvětový prodej jejích nahrávek přesáhl magické číslo 130 milionů.


Písně Donny Summer (vl. jménem LaDonna Adrian Gaines) přebírali nebo samplovali mnozí umělci. Její tvorbu můžete zaslechnout u Madonny, Whitney Houston, Diany Ross, Robbieho Williamse, Mobyho, skupiny Moloko a dalších.

Její písně do svého repertoáru zařadili například i domácí zpěvačky Dara Rolins, Hana Zagorová, Helena Vondráčková nebo Věra Špinarová.

V roce 1980 si vzala zpěváka, skladatele a producenta Bruce Sudana, se kterým má dvě děti. Zemřela ve svém domě v Key West na Floridě.



text: dm

zavřít