PEARL JAM V PRODEJI

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Nejen nové, bezejmenné album, ale také vstupenky na pražský koncert (22.9. v Sazka Areně) jsou již fanouškům PEARL JAM k dispozici. Aktuální zajímavosti o kapele a recenzi nové desky přinese za týden REPORT 6/06.

PEARL JAM V PRODEJI PEARL JAM V PRODEJI

PEARL JAM
22.9. PRAHA, SAZKA ARENA

PŘEDNÍ PŘEDSTAVITELÉ GRUNGEOVÉ SCÉNY A JEDNA ZE ZÁSADNÍCH KAPEL 90. LET SE PO ŠESTI LETECH VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY PŘEDSTAVIT SVÉ NOVÉ ALBUM.

Pearl Jam, kteří pocházejí z amerického Seattlu, začátkem května vydala nové, v pořadí osmé studiové album. Po čtyřech dlouhých letech se tak k fanouškům dostala nová studiová nahrávka, kterou předznamenal singl World Wide Suicide. Z poslechu je jasné, že kapela se po patnácti letech existence drží ve vynikající formě.



Podpořit nahrávku se Pearl Jam rozhodli na světovém turné, jehož americká část vypukla 9. května v Ontariu. Do Evropy se kapela přesune během léta, do našeho hlavního města dorazí začátkem září. Od svého vzniku v roce 1991 prodali Pearl Jam okolo 60 milionů kopií svých alb po celém světě. Kapela má na svém kontě 8 studiových alb (včetně nepojmenované novinky), dvě živé nahrávky,  jednu kompilaci b-stran singlů a kompilaci největších hitů.

Do České republiky přijíždějí Pearl Jam potřetí, poprvé se tu představili 15/11/1996 na turné k desce No Code a jejich druhá návštěva se odehrávala v rámci propagace CD Binaural 15/6/2006. Po šesti letech se do České republiky vrací kapela, která spolu s kolegy Soundgarden, Nirvana nebo Alice In Chains proslavila grunge.

zavřít