PETER HOOK A FLC V RADOSTI

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Pražský klub Radost FX v červnu přivítá rockové hvězdy za djským pultem. 19.6. přijedou FUN LOVIN` CRIMINALS a 28.6. basista britské legendy New Order PETER HOOK.

PETER HOOK A FLC V RADOSTI PETER HOOK A FLC V RADOSTI

pondělí 19.6.
RADOST FX SPECIAL SUMMER EVENT NO1
FUN LOVIN CRIMINALS DJ SET
support: Dj RICO (MVP, UK)

středa 28.6.
PLASTIQUE DE LUXE EDITION
DJs Vectif, Tvyks
special guest PETER HOOK (NEW ORDER) DJ SET




FUN LOVIN` CRIMINALS

FLC (Huey and Fast) vznikli v roce 1993. Semínko kriminality poprvé zaseli když Huey a Fast (ten byl v té době členem několika různých kapel) angažovali jejich spolubydlícího a bubeníka Steva. Fast a Steve spolu hráli v jedné techno partičce a tudíž výborně rozuměli elektronické stránce věci. Oba doslova nadchla hra Hueyho na bluesovou kytaru.

Poté co se dohodli na založení kapely přišel čas na dělení rolí. Huey se stal frontmanem na kytaru a vokály. Steve se stal bubeníkem, ale také pomáhal Fastovi s programováním a samplováním. Fast se dále věnoval hře na trumpetu, baskytaru, klávesy a v neposlední řadě také hře na harmoniku. Na prvním albu Come Find Yourself přišli s muzikou složenou z různých samplů ve spojení s živě hranými nástroji.

Fenomén Fun Lovin Criminals se totiž začal šířit na základě nadšených recenzí na jejich koncertní show velmi záhy. Prvním kriminálním činem bylo vydání alba Come Find Yourself. Toto album vydali u EMI, ale produkovali si ho sami. Brzy se stalo šlágrem ve Velké Británii, kde se tato deska stala několikanásobně platinová. Po celém světě se jí prodalo na 1 milion kusů. FLC hledají inspiraci pro svou tvorbu v každodenním pouličním životě a často se v jejich textech objevují motivy gangsterů, zlodějíčků a jejich životních osudů. FLC dodávají těmto příběhům uvolněnou, humornou podobu, která se snoubí s příjemným hudebním projevem a tak svou hudbou navozují pozitivní atmosféru, která je tak příznačná pro jejich živá představení.

Svým humorným přístupem ke gangsterské tematice si mimo jiné získali i srdce Quentina Tarantina, který řadí FLC mezi své nejoblíbenější kapely. Ovšem nejen Tarantino propadl jejich kouzlu, dokonce i takové skupiny jako U2 či R. E. M požádaly FLC, aby hrály jako hosté na jejich koncertech. Po zmíněném debutovém albu CFY přišla v roce 1999 další pecka a sice deska s názvem 100% Colombian dále pak Mimosa, v roce 2001 album Loco a v roce 2003 novinka jménem Welcome To Poppy s .

V Radosti FX se Vám tato světoznámá parta představí ve svém DJ setu.

zavřít