Český YouTube Fest 2012 zná finalisty, o vítězích rozhodnou fanoušci

Vydáno 22.05.2012 | autor: redakce

Druhý ročník Českého YouTube Festu, pořádaný magazínem iREPORT a Ochranným svazem autorským ve spolupráci s českým Googlem, zná svých 15 finalistů. Rozhodla o nich porota, která vybírala z téměř 800 přihlášených klipů. Veřejnost může pro své favority hlasovat do 6. června na youtube.cz/ceskyfest.

Český YouTube Fest 2012 zná finalisty, o vítězích rozhodnou fanoušci Český YouTube Fest 2012 zná finalisty, o vítězích rozhodnou fanoušci


YTFest2012Pět vítězů, kteří budou vyhlášeni 14. června na Výročních cenách OSA, získá kromě jiného i možnost vystoupit na známých festivalech. Projekt YouTube Fest je součástí iniciativy „Google pro českou kulturu".

Do druhého ročníku YouTube Festu zaslali talentovaní hudebníci o čtvrtinu více klipů oproti ročníku loňskému a opět významně obohatili zastoupení českého obsahu na video portálu YouTube. Odborná porota pod vedením Tata Bojs (Milan Cais a Mardoša) společně s Albertem Černým z Charlie Straight, loňským vítězem, skupinou Flattus, zástupcem OSA Lukášem Paulů a šéfem iREPORT.cz Jardou Hudcem, měla nelehký úkol. Z téměř 800 přihlášených příspěvků mnoha hudebních stylů musela vybrat 15 nejlepších. Ti se utkají o pět prvních míst v souboji o sympatie uživatelů YouTube.

"Vybrat patnáct nejlepších bylo dost náročné. Sešly se nám značně rozmanité hudební styly, takže konečná patnáctka je docela pestrá,"
říká Milan Cais, frontman skupiny Tata Bojs a dodává: "Všechny finálové písně vyhrály hlavně svou snahou o osobitý přístup."


Veřejnost může pro svého favorita hlasovat od 17. května (14:00) do 6. června. Pětice nejlepších bude oficiálně vyhlášena dne 14. června při příležitosti udílení Výročních cen OSA 2011. Ti získají možnost živě vystoupit na některých ze známých českých festivalů: Jam Rock 14.-16.6. (3 interpreti), United Islands České spořitelny 21.-23.6. (3 interpreti), Prague City Festival 29.-30.6. (celkový vítěz), Rock for People 3.-6.7. (všech 5 vítězů), Sázavafest 2.-5.8. (celkový vítěz), a také Open Air Festival 9.-11.8. (celkový vítěz).

Všech pět vítězů také zdarma získá balík zkoušení v síti zkusebny.com, a to minimálně na jeden měsíc. Celkový vítěz bude mít možnost využívat zkušebnu zdarma až na pět měsíců a navíc získá speciální hudební workshop pod vedením lektora Jean Pierre Mathieu z pařížské školy Le Studio des variétés.

Další info na youtube.cz/ceskyfest a na Google+ stránce projektu.

Mediálními partnery projektu jsou Hudební TV Óčko, Fajn radio, Bandzone.cz a Play.cz.

Průběh soutěže:
Český YouTube Fest byl oficiálně zahájen 16. března. Své originální video (včetně hudby i textu) mohl jakýkoliv český talentovaný interpret či kapela nahrát na speciální YouTube kanál youtube.cz/ceskyfest do 23. dubna. Odborná porota v čele s Tata Bojs měla za úkol do 16. května vybrat patnáct nejlepších videoklipů zaslaných na kanál soutěže. Poté budou jména všech finalistů společně s jejich klipy zveřejněna na kanálu YouTube, kde budou moci uživatelé hlasovat pro své favority až do 6. června. Při slavnostním udílení Výročních cen OSA 2011, které se uskuteční 14. června, bude vyhlášeno pět vítězných interpretů, kteří dostanou od uživatelů YouTube nejvíce hlasů. Vítězové získají možnost zahrát si na partnerských letních festivalech a zkoušet zdarma v síti zkusebny.com.

Statistiky z loňského ročníku YouTube Festu:
● Celkem více než 600 videoklipů, které do projektu zaslalo několik set hudebníků
● Hudební videa, která byla do soutěže přijata, čítají více než 280 000 tisíc zhlédnutí.
● Samotný kanál pak navštívilo přes 200 000 unikátních uživatelů YouTube.

O programu Google pro českou kulturu google.cz/proceskoukulturu:
Pokračování iniciativy z roku 2011 zaměřeného na využití nových technologií pro podporu české kultury, umění a talentů. V roce 2011 bylo realizováno několik projektů včetně digitalizace Muzea Kampa, dohody o digitalizaci 200 tisíc knih Národní knihovny nebo první Český YouTube Fest. Iniciativa je součástí širšího programu českého Googlu pod názvem "Google pro českou společnost 2012".



zdroj: TZ, map
zavřít