VYPSANÁ FIXA V LÉTĚ NA DVD

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Slibované "živáky" na DVD a 2CD pardubické VYPSANÉ FIXY konečně dostávají konkrétní obrysy. Že nepůjde o disky jen tak ledajaké, se dozvíte z tiskové zprávy.

VYPSANÁ FIXA V LÉTĚ NA DVD VYPSANÁ FIXA V LÉTĚ NA DVD

Je to trochu logicky neuchopitelné, ale v případě Vypsané Fixy je to naprosto v pořádku. Nejdříve si prožijete punkovej koncert se vším co k němu patří a pak se usadíte do křesla, nasadíte trojrozměrné brýle a s mapou v ruce si v legendárním polském Fiatu projedete oblast Déjà vu.



Takhle nějak si to totiž kapela naplánovala na svém prvním DVD. Vše začalo 9. února koncertem Vypsané Fixy v ostravském klubu Fabric. Ten se stal základem pro „živou“ část DVD. Vešlo se na ní třicet písní, to nejlepší z desetileté historie skupiny. Následovaly 3 měsíce, kdy se vše prohlíželo, stříhalo, barvilo a ladilo do finální podoby. Editace a úpravy se ovšem na rozdíl od jiných živých DVD, týkaly pouze obrazu – co se audio části týká – kapela, jejíž síla je právě v bezprostřednosti a syrovosti koncertních vystoupení, dala přednost energii autentického prožitku a ani jedna z písní tak nebyla ve studiu následně přehrávána nebo upravena.



Výsledkem je DVD s možností trojrozměrného sledování části koncertu prostřednictvím brýlí příložených v obale (všechny jsou opatřeny vlastnoručními podpisy a některé zvlášť povedené kousky také osobními vzkazy od členů kapely). Řada bonusů začíná historií kapely a všemi videoklipy, včetně toho nejnovějšího ke skladbě Ledňáčci, který pro Fixu vytvořila jedna z fanynek a kapele se tak líbil, že bude ještě před létem nasazen do televizí jako oficiální klip prezentující DVD. Spousta dalších „vychytávek“ je ovšem v menu skryta. Dostanete se k nim jen díky speciální mapě oblasti Déjà vu, která je součástí obalu DVD.

Záznam koncertu vychází i v audio podobě na 2CD.

DVD Vypsaná Fixa – Před náma jedeme my a 2CD Vypsaná Fixa - V Fabric vyjdou v první polovině července 2006.
zavřít