The Roots poprvé míří do Prahy, představí poslední album Undun

Vydáno 29.05.2012 | autor: redakce

Pražský Lucerna Music Bar chystá svátek pro milovníky hiphopu. 6. srpna zde totiž vystoupí žijící legendy, americká formace The Roots.

The Roots poprvé míří do Prahy, představí poslední album Undun The Roots poprvé míří do Prahy, představí poslední album Undun


the-roots-smallPokud jde o škatulky, spadají The Roots kamsi pod značku hip hop/neo soul. Protože jsou jim škatulky těsné, často a rádi překračují hranice různých žánrů, včetně jazzu, funku, rocku a mnoha dalších. Kapela původem z Filadelfie se na scéně pohybuje už od roku 1987. Tehdy byli její členové přehlíženi spíše jako outsideři, avšak postupně pečlivě vybudovali pověst The Roots až do dnešních takřka nebeských hiphopových výšin.

Jejich zatím poslední album, Undun (2011, Def Jam Records) právě otřásá hitparádami a představuje The Roots společně s dalšími umělci, jako jsou Big K.R.I.T., Dice Raw nebo P.O.R.N. Jejich skladby bývají vždy politicky uvědomělé a rozebírají násilí, zločin, chudobu, zbraně a drogy a snad i optimističtější výhledy na lepší zítřky.

The Roots v minulosti spolupracovali s mnoha oslavovanými jmény hudebního průmyslu, jako jsou například Erykah Badu, Jill Scott, Mos Def, Saigon, John Legend, Al Green, Joshua Redman, Shakira a Jennifer Hudson. 



zdroj: TZ, map 

the-roots-small  kopie 2
zavřít