Elektroničtí Lakeside X odehrají jediný pražský koncert v tomto roce

Vydáno 07.06.2012 | autor: redakce

Na jediný koncert v tomto roce láká elektronická čtyřka Lakeside X. Aby byla nabídka ještě lákavější, přizvali si navíc NiceLanda, který vystoupí sólo a benešovské The Linings.

Elektroničtí Lakeside X odehrají jediný pražský koncert v tomto roce Elektroničtí Lakeside X odehrají jediný pražský koncert v tomto roce


lakesidePražstí Lakeside X oznámili na konci roku 2011 po sérii koncertů na podporu svého třetího alba City Of Red Lights časově neurčenou pauzu. Nyní se ale připomínají s jedinečným dárkem pro své příznivce, a to akcí s všeříkajícím názvem ONE - jediným koncertem v tomto roce. Koncertu bude předcházet vydání download singlu s remixem jedné skladby z posledního alba.

„Chceme tímto vystoupením udělat radost jak sobě, tak našim příznivcům a přátelům. Bude to jeden speciální koncert s úplně novou vizuální koncepcí a zvláštními hosty. Rádi bychom tím poděkovali všem, kdo nás v průběhu let podporovali a jsou na stejné hudební vlně. Jako kapela jsme šli vždy svou vlastní cestou a chceme ukázat, že i v našich podmínkách se dá dělat hudba na evropské úrovni pro lidi, kteří jsou otevření," říká frontman Janne Marvannen. Jako host vystoupí sólově NiceLand a indie-electro trio The Linings.

NiceLand se momentálně raduje hned z několika cen v hudební anketě Žebřík 2011, která ho ocenila 2. místem za klip roku k singlu We Know Better, 3. místem v kategorii Skladba za stejnou píseň a frontman Michal Motyčka se stal 3. nejlepším zpěvákem roku. Kapela v současnosti prochází personálními změnami, ze sestavy odchází bubeník a kytarista. NiceLand se proto vrací ke svým začátkům, kdy koncertoval jako sólista a na jaře ho krom koncertu s Lakeside X čeká turné s Lety Mimo a 100°C, kam vyrazí pouze s kytarou. Noví členové kapely se však už rýsují, a tak projekt NiceLand plánuje během léta krom festivalů také natáčení nového alba, jehož vydání se plánuje na podzim tohoto roku.

Benešovské indie-electro trio vyniká mimo jiné tím, že funguje bez bicí soupravy a bubeníka. Kapela v minulosti koncertovala po boku Sunshine, Super Tuzex Bros nebo Toyen, vydala také EP Will You Dance With Me pod producentským dohledem Martina Destroyera z The Prostitutes. Nyní pracuje na novém EP a stále neúnavně koncertuje.

zdroj: TZ, map
zavřít