Muse se vrací do České republiky, přivezou nové album

Vydáno 07.06.2012 | autor: redakce

Po vystoupení na Rock for People v roce 2010 se rockové trio Muse vrací zpátky do České republiky. V rámci svého světového turné odehraje ve čtvrtek 22. listopadu koncert v pražské O2 areně. Na turné vyjede krátce po vydání alba The 2nd law, které je naplánováno na 17. září.

Muse se vrací do České republiky, přivezou nové album Muse se vrací do České republiky, přivezou nové album


muse_2011Nejen vyprodané Wembley nebo San Siro, ale i 25 tisíc návštěvníků Rock for People se v roce 2010 mohlo přesvědčit, proč jsou Muse označováni za jednu z nejlepších koncertních kapel současnosti. Táhlé patetické melodie a inspirace vážnou hudbou kombinované ostrými metalovými griffy a zběsilým tempem bicích, nepřehlédnutelné charisma frontmana Matthewa Bellamyho doplněné do posledního detailu promyšlenou audiovizuální show. To jsou jen vybrané atributy, kterými se mohou pochlubit živá vystoupení anglického tria.

Muse hledají inspiraci nejen ve vážné hudbě ale i u hudebních ikon jako jsou U2, Radiohead, Queen nebo David Bowie.. Ve skladbách kapely nalezneme prvky hned několika odrůd rocku – od alternative přes glam, new progressive, space, symphonic a progressive metal zase zpátky k indie – které se mísí spolu s prvky elektronické hudby do překvapivě harmonické směsi.

Výstižně, byť s notnou mírou nadsázky, vyjádřil frontman Matthew Bellamy svůj vztah k hudební fůzi v jednom ze svých tweetů, ve kterém charakterizoval žánr připravovaného alba do češtiny těžko přeložitelným: „Christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia." Kapela zveřejnila teaser k novému albu ve středu 6. června na svém webu www.muse.mu. V pořadí již šestá studiovka vyjde 17. září a bude se jmenovat The 2nd Law.

Muse vznikli v roce 1994 v Teignmouth v jihozápadní Anglii, kdy se dali dohromady přátelé ze školy Matthew Bellamy (zpěv, sólová kytara, klávesy), Christopher Wolstenholme (basová kytara) a Dominic Howard (bicí). Debut Showbiz vyšel v roce 1999, následovala alba Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) a The Resistance (2009). Do povědomí širšího publika se kapela dostala i díky singlu Neutron Star Collision, který se stal ústřední skladbou soundtracku k filmu Zatmění (třetí díl Twilight ságy). Muse dosud obdrželi 2x Brit Awards, 1x Grammy Awards, 1x American Music Awards, 4x Kerrang! Awards, 9x NME Awards a nespočet lokálních cen MTV. Poslední alba se pravidelně umisťují v čele prestižních hitparád a získávají platinové statusy.



zdroj: TZ, map
zavřít