SOUTĚŽ SE SUZANNE VEGOU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Nevšední prostředí bude rozhodně slušet nevšední písničkářce při její čtvrté návštěvě Prahy. 19. července se totiž SUZANNE VEGA sólově představí ná pódiu Státní opery. Máme pro vás připravenu pozvánku i soutěž o tři páry volných vstupenek. Vstupte!

SOUTĚŽ SE SUZANNE VEGOU SOUTĚŽ SE SUZANNE VEGOU

Americká folkrocková písničkářka Suzanne Vega původně studovala tanec, ale od druhé poloviny 70. let vystupuje jako zpěvačka a kytaristka v newyorských klubech. Je ovlivněna Bobem Dylanem, Lou Reedem, Leonardem Cohenem i Joni Mitchell. Debutové album Suzanne Vega (1985) bylo nadšeně přijato kritikou. Velmi úspěšné bylo i druhé album Solitude Standing, které, stejně jako debut, produkovali zkušení hudebníci Lenny Kaye a Steve Addabbo. Na začátku 90. let obletěl svět obrovský hit Tom´s Diner, který vznikl nejdříve jako bootleg (respektive jako remix od DNA) bez svolení samotné Suzanne. Následně s jejím požehnáním vyšel oficiálně a držel se desítky týdnů ve všech světových hitparádách.

V aktivní písničkářské kariéře však Vega pokračuje dodnes (viz výběr Retrospective z roku 2003) a i když na vás nekřičí z každého billboardu, její hudba i texty si stále drží punc prověřené kvality. Nedávno podepsala exkluzivní smlouvu s prestižním vydavatelstvím Blue Note a nové album chystá již na tento podzim. 






















V Praze bude Suzanne koncertovat již počtvrté. Naposledy zde hrála v roce 2003 ve vyprodaném sále Kongresového centra Praha. Tentokrát se představí v nádherném historickém prostředí Státní opery Praha. Magické prostředí bezpochyby nechá vyznít jejímu sólovému vytoupení, při kterém bude zpěvačce asistovat pouze baskytarista Michael Visceglia, (dříve např. John Cale, Phil Collins nebo Al Green).

Do Státní opery se na tento speciální koncert můžete 19. července vypravit také, stačí se zúčastnit naší soutěže, kteoru jsme pro vás připravili ve spolupráci s pořadatleskou agenturou 10:15. Stačí jedna správná odpověď:

Suzanne Vega aktivně spolupracuje s Amnesty International, účinkuje na charitativních akcích a pořádá dobročinné koncerty. Startovním momentem k těmto jejím aktivitám byl jeden z jejích singlů, který byl napsán z pohledu dětské oběti zneužívání. Píseň jí přinesla mnohá ocenění od organizací bojujících proti zneužívání dětí a především první nominaci na cenu Grammy. Jak se tato skladba jmenuje?

A) Muka
B) Ruka
C) Luka.

Hrajeme o tři páry (3x2) volných vstupenek na koncert Suzanne Vega.

Soutěž byla ukončena, tři páry vstupů putují k Petru Hajtmanovi do Martina, k Petře Doležalové do Prahy 9 a ke Karlu Lojkovi do Brna - Líšně. Gratulujeme a přejeme příjemný zážitek!























www.suzannevega.com



zavřít