UNITED ISLANDS ODSTARTOVALY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Červeno-zeleno-modrá vlajka zavlála na Pražském hradě i na budově Magistrátu, pražské ostrovy se spojily, bubeníci provedli kobercový perkusivní nálet a to vše znamená, že festival UNITED ISLANDS OF PRAGUE je v plném proudu. Prvním na řadě je ostrov Zelený, tedy Střelecký.

UNITED ISLANDS ODSTARTOVALY UNITED ISLANDS ODSTARTOVALY

Střelecký ostrov, tedy Green Island je zasvěcen folku, ethno hudbě a world music, ale nejen jim. Širkokou žánrovou pestrost zajišťují např. Ahmed má hlad, Jablkoň, vynikající ruská Ethnica, James Harries, Renato Borghetti, Al Yaman, jiří Schmitzer, Terne Čhave nebo Čechomor. Prezidentem Červeného ostrova je slavný irský zpěvák Iarla O' Lionáird, proslulý svojí vokální technikou i repertoárem, čerpajícím z tradičních starých irských pramenů. V pondělí pak mistr Iarla předá vládu alžírsko-francouzskému Khaledovi, který je považován za nekorunovaného krále arabského stylu rai. 



































Během celkem deseti dnů, které budou festivalu v hlavním městě patřit, se představí více než sto kapel a sólistů z dvaceti zemí světa. Obsáhnuty budou téměř všechny existující žánry současné populární hudby. Kromě hlavních koncertů pořadatelé nabízejí i bohatý doprovodný program.
Koncerty nezávislých kapel nabízí pankrácké Café na půl cesty, v kavárně Modrý mlýn na Kampě budou probíhat projekce, které pořadatelé United Islands připravili ve spolupráci s filmovými přehlídkami Music On Film, Film On Music, Jeden svět, FebioFest nebo AniFest.

Na víkend 17. a 18. června je pro rodinky připraven zábavný program na Dětském ostrově, na Palckého náměstí zase vyroste scéna, na které dostane šanci 17 účastníků soutěže United Islands of Talents (jako např. Lakeside X, foto).























Dalším bonusem festivalu je koncert J.A.R. (22. června, Bránická louka), kam si může každý návštěvník se vstupenkou přivést kamaráda zdarma. J.A.R. na tomto vystoupení premiérově představí písně ze svého nového alba, o kterém se vše důležité dočtete v aktuálním REPORTU 6/06. Pogramu na Červeném a Modrém ostrově se na iReport.cz budeme ještě podrobně věnovat v následujících dnech, teď už alou na Střelák!

www.unitedislands.cz

 

zavřít