Kauza Prague City Festival pokračuje, kdo vrátí vstupné?

Vydáno 29.06.2012 | autor: redakce

Dnes měl na pražském Výstavišti začít Prague City Festival. Na natěšené fanoušky Blink 182, Simple Plan, New Order, Lostprophets a dalších jmen však čekala před čtrnácti dny ledová sprcha - festival nemá finance, takže se ruší. Jak a kdy ale dostanou lidé, kteří si zakoupili vstupenky, své peníze zpátky, se stále ještě neví.

Kauza Prague City Festival pokračuje, kdo vrátí vstupné? Kauza Prague City Festival pokračuje, kdo vrátí vstupné?


blinkovePromotér festivalu Borek Jiřík, jehož společnost Punx Not Dead akci pořádala, sice slíbil vrácení vstupného, návštěvníci se však stále svých peněz nedočkali a Punx Nod Dead si přehazuje zodpovědnost jako horký brambor se společností Ticpetportal, která zajišťovala distribuci vstupenek.

Ticketportal nyní zveřejnil přesnou výši částky za prodej vstupenek:
"Za prodej vstupenek na Prague City Festival 2012 společnost Ticketportal inkasovala od konečných zákazníků částku v celkové výši 6 621 484,- Kč - Kč. Tuto částku v celé své výši převedla na účet společnosti Punx Not Dead s.r.o. Vedle této částky společnost Ticketportal poskytla společnosti Punx Not Dead s.r.o. ze svých vlastních prostředků částku ve výši 1.027 843,- Kč, a to ve víře, že tyto dodatečné prostředky umožní společnosti Punx Not Dead s.r.o. akci Prague City Festival 2012 uskutečnit," stojí v oficiální tiskové zprávě.

Společnost Ticketportal byla společností Punx Nod Dead s.r.o. prostřednictvím jejího tiskového prohlášení ze dne 26. 6. 2012 vyzvána, aby o celé kauze informovala „věcně, komplexně a bez předsudků". Vzhledem k tomu, že takto formulovaná výzva vyznívá jako obvinění společnosti Ticketportal z toho, že informace, které doposud veřejně prezentovala, nebyly věcné, komplexní a bez předsudků", považujeme za nutné se k celé věci znovu souhrnně vyjádřit. Společnost Ticketportal setrvává na svém předchozím prohlášení, dle kterého prodej vstupenek pouze zprostředkovává a jedná při prodeji vstupenek jménem na účet pořadatele akce. Toto tvrzení je z věcného i právního pohledu zcela správné a přesně popisuje skutečné postavení společnosti Ticketportal jak ve vztahu ke společnosti Punx Nod Dead s.r.o., tak ve vztahu k zákazníkům. Společnost Ticketportal převzala ve vztahu ke společnosti Punx Nod Dead s.r.o. pouze závazek vyvíjet činnost směřující ke zprostředkování distribuce, rezervací a prodeje vstupenek, mimo jiné na akci Prague City Festival 2012. Společnost Ticketportal tak není a nikdy nebyla odpovědná za zajištění konání akce Prague City Festival 2012 jako takové. Pořadatelem akce Prague City Festival 2012 byla výhradně společnost Punx Nod Dead s.r.o., která sama a v plném rozsahu odpovídala za její organizační i finanční zabezpečení a je bohužel nucena nést sama a v plném rozsahu též odpovědnost za nezdar této akce.


Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem společnost Ticketportal konstatuje, že odpovědnost za vracení vstupného zákazníkům leží na společnosti Punx Nod Dead s.r.o. Ohrazujeme se též proti tomu, aby vracení vstupného přímo společností Punx Nod Dead s.r.o. bylo z její strany prezentováno jako vstřícný krok učiněný ve vztahu k zákazníkům až poté, kdy společnost Ticketportal oznámila, že sama vstupné vracet nebude. Odpovědnost za vracení vstupného zákazníkům leží na společnosti Punx Nod Dead s.r.o. jak z pohledu právního (což sama společnost Punx Nod Dead s.r.o. ve svém prohlášení uznává), tak bezpochyby i z pohledu morálního.

zdroj: TZ, map

Kopie - akce_prague_festival_2012
zavřít