Randy Blythe z Lamb Of God zatčen v Praze, pustí ho na kauci?

Vydáno 01.07.2012 | autor: redakce

Českými i zahraničními médii koluje od čtvrtka 28. června zpráva o zatčení frontmana Lamb Of God Randyho Blythe. K tomu došlo v předvečer jejich koncertu v Praze, důvodem je údajně těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Randy Blythe z Lamb Of God zatčen v Praze, pustí ho na kauci? Randy Blythe z Lamb Of God zatčen v Praze, pustí ho na kauci?


226437_logTrestného činu se měl Randy Blythe dopustit před dvěma lety při jejich tehdejším koncertě v pražském Abatonu. Vystoupení kapel typu Lamb Of God bývají vyhlášené svojí agresivní atmosférou, kdy fanoušci často v kotli vytvářejí takzvané mosh pit nebo wall od death, případně lezou na pódium za účelem stage divingu.

24. května 2010 vystoupili Lamb Of God v Abatonu a Blythe, který je známý svým agresivním chováním i problémy s alkoholem, se ten večer choval opravdu hrubě. Podle svědků měl jednoho z fanoušků, kteří se dostali na pódium, surově napadnout, bít ho pěstmi a pak ho shodit ze stage. Mladík utrpěl vážná zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl.

Otázkou zůstává, proč se případ neřešil už tehdy a policie si až teď jakoby náhodou vzpomněla, že by Blytha vlastně mohla zatknout. Stalo se tak v předvečer jejich pražského koncertu, jenž se pak samozřejmě neuskutečnil. Celý případ vyvolal bouřlivé reakce jak mezi fanoušky, tak mezi členy jiných kapel, kteří žádají okamžité propuštění agresivního zpěváka z vězení, aniž by se zajímali o fakt, zda je Blythe opravdu nevinný.

Soud s Blythem proběhl v sobotu 30. června, kdy byl odsouzen k pobytu ve vazbě, je tu však možnost jeho vykoupení na aukci. Ta činí 200 tisíc dolarů a může být vyplacena už v pondělí 2. července. Poté může zpěvák odjet ze země a řešení celého případu se tak značně zkomplikuje. O vývoji situace vás budeme i nadále informovat.



map


randy  kopie 2

zavřít