Co vyjde v červenci: přehled novinek

Vydáno 02.07.2012 | autor: redakce

John Frusciante se trhnul od Red Hot Chili Peppers a hle - připravil si sólovku. S novinkou přicházejí i P.O.D. nebo Glen Hansard. I když léto bývá - co se týče vydávání desek - okurkovou sezónou, letošek na tom není tak špatně...

Co vyjde v červenci: přehled novinek Co vyjde v červenci: přehled novinek


1339855414_glen-hansardGlen Hansard - Rhythm And Repose
Glena Hansarda česká veřejnost zaznamenala především díky filmu Once a hitu Falling Slowly. Ten nahrál s Markétou Irglovou, se kterou v té době tvořili pár, a dokonce se jim podařilo získat Oscara. To všechno je ale už hudbou minulosti a ryšavý Ir teď jede na vlastní pěst - za zády nechal nejen Markétu, ale i své domovské kapely The Frames a The Swell Season a vydal svoji první sólovku. Najdete na ní jedenáct písní.




frusciantenormalJohn Frusciante - Letur-Lefr

Není to tak dlouho, co John Frusciante opustil Red Hot Chili Peppers a už se chlubí vlastní tvorbou. Jedná se sice "jen" o EP, obsahujující pět songů, ale jde vlastně jen o takovou malou ochutnávku... Celé album, které Frusciante pojmenoval PBX Funicular Intaglio Zone, by mělo světlo světa spatřit ještě letos na podzim.






powterDaniel Powter - Turn On The Lights

Vzpomínáte ještě na mega hit Bad Day? Ač slaďáček, měl něco do sebe.... Autorem písně byl Daniel Powter, který s ním tehdy vylétl na vrcholky hitparád. A tím jeho sláva jak začala, tak uhasla. Powter se zařadil do stáda umělců jednoho hitu, nicméně svoji snahu nevzdává. Nyní představuje nové album, na němž nabízí deset písniček, které se nesou opět v popíkovském duchu.





eltonElton John vs. Pnau - Good Morning To The Night
Elton John se spřáhnul s australskou partou Pnau, vyštrachal staré nahrávky a dal dohromady nový projekt. Žádný nový hit nečekejte, jde v podstatě o předělávky starých písní do dnešního hávu. Pnau vzali tu bicí, tady kytary, tam klavír a dali tvorbě novou šťávu. Titulní píseň se také stala hitem olympiády, její výbor si ji vybral na kompilaci Rock The Games.





duran-duranDuran Duran – A Diamond In The Mind
Duran Duran loni vydali nové album All You Need Is Now, ke kterému vyrazili na světové turné. Tehdy Českou republiku minuli a zavítali pouze k našim slovenským sousedům do Bratislavy. Během této tour také vzniklo DVD A Diamond In The Mind, při jehož sledování si čeští fanoušci mohou zavzpomínat na letošní pražský koncert, který proběhl 27. června v O2 Areně. Ten se sice přímo na DVD neobjeví, ale vy si můžete přečíst alespoň report.





Serj_Tankian_-_HarakiriSerj Tankian – Harakiri

Frontman System Of A Down si na své konto připisuje už třetí sólovku. Tankian prozradil, že se jedná o nejvíc punkové album, které napsal od doby System Of A Down. Zároveň potvrdil, že turné, na které vyrazí v roce 2013, bude hlavně na podporu nové desky. Ta se údajně zabývá myšlenkami zvířat na sebevraždu.





Delayed_ReactionSoul Asylum – Delayed Reaction

Také jste měli pocit, že existence Soul Asylum skončila v 90. letech hitem Runaway Train? Opak je pravdou, kapela stále funguje, i když je fakt, že svoji poslední desku The Silver Lining vydala v roce 2006, což je slušná pauza. Nyní se na scénu vrací s desátým počinem, který pojmenovali Delayed Reaction.





blurBlur – Blur 21

30. července to bude přesně 21 let, co Blur vydali svůj debut Leisure. Kapela se tuto událost rozhodla oslavit vydáním speciálního boxu, který bude obsahovat osmnáct alb, tři DVD a jeden vinyl. Nebude chybět ani knižní biografie. Blur také ten den zahrají v londýnském Hyde Parku v rámci závěrečné party olympijských her.





ChrisBrownFortuneAlbumCoverChris Brown – Fortune

Chris Brown sice vydání nové studiovky několikrát odložil, ale nyní nabízí satisfakci – krom běžného CD se čtrnácti tracky se na trh dostane i deluxe verze, kde fanoušci najdou celkem devatenáct písní. Brown si pozval i pár hostů, mezi ty známější patří například Wiz Khalifa, který se stal oblíbeným rapujícím doplňkem i dalších interpretů – prostor dostal například i na poslední nahrávce Simple Plan nebo Maroon 5.




Flo_Rida_-Wild_OnesFlo Rida – Wild Ones

Jedním z důvodů, proč se Chrisu Brownovi protáhlo vydání jeho desky, byl možná také fakt, že participoval na Wild Ones, čtvrté novince rappera schovávajícího se za jméno Flo Rida. Mimo něj se na albu podíleli například Jennifer Lopez, Lil Wayne, Georgi Kay nebo RedFoo z LMFAO.






fifty50 Cent

Jak už to u rapperů bývá, ani 50 Cent na své páté desce nešetřil hosty. Na novince uslyšíte například Eminema, Lloyda Bankse, Kidd Kidda nebo Busta Rhymese. 50 Cent se zároveň tímto albem rozloučí s vydavatelstvím Interscope, kde byl vázán smlouvou na pět alb.






P.O.D. - Murdered LoveP.O.D. – Murdered Love

Jedni z leaderů rockové a nu metalové scény Payable on Death aka P.O.D. se vracejí po čtyřech letech s novým albem, které produkoval Howard Benson, jenž se také podílel na úspěšném albu Satellite.






nouveleNouvelle Vague - (acoustic)
Se záznamy živých hitů v akustické podobě přicházejí i francouzští Nouvelle Vague. Oblíbenci českého publika nahustili na svou desku hned osmnáct songů, takže se fanoušci můžou těšit na takové hity jako je Love Will Tear Us Appart, Relax nebo Sweet Dreams.






asiaAsia - XXX

Další skupinou, která slaví výročí, je Asia. Uplynulo totiž už třicet let od jejího debutu a teď klasici progresivního rocku přicházejí s dalším studiovým opusem. Jeho natáčení proběhlo v původním obsazení - zpěvák a baskytarista John Wetton, bubeník Carl Palmer a členové Yes kytarista Steve Howe a klávesák Geoff Downes.






map



frusciante

zavřít