FLOGGING MOLLY GOES TO PRAGUE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Prvním koncertem z nové série "Prague Goes Underground" bude vystoupení kalifornské kapely Flogging Molly. Sedmičlenná smečka, spřízněná s NOFX nebo Gogol Bordello, vystoupí v klubu 007 Strahov v sobotu 22.7.

FLOGGING MOLLY GOES TO PRAGUE FLOGGING MOLLY GOES TO PRAGUE

Flogging Molly vystoupí v Čechách poprvé. Tento koncert je vzhledem k proslulosti kapely v USA a Západní Evropě zcela unikátní. FM se totiž rozhodli představit se Praze ve své "undergroundové podobě".

FM doposud vydali čtyři studiová alba - Swagger, Drunker Lullabies, Within A Mile Of Home a (na počátku července vydané) Whiskey on a Sunday. Do diskografie patří i jedno"živé" (v tom nejlepším slova smyslu) album Alive Behind The Green Door.





























Kapelu pojmenovali po losangelském baru, ve kterém se potkali a kde také začali hrát. Na turné byli Flogging Molly např. s "Gypsy punks" Gogol Bordelo nebo slavnými NOFX, zúčastnili se mj. i projektu "Rock Against Bush". Jejich hudba je velmi ovlivněna kapelami jako The Pogues či Johnny Cashem a na zcela opačné straně i Motorhead. Divné? Vůbec! Zpěvák FM Dave King měl společnou kapelu právě s kytaristou Motorhead Eddie Clarkem, se kterým se krom barů a klubů dostal třeba i na pódium Madison Square Garden.

V písních FM uslyšíte motivy tradiční keltské hudby a kromě klasických rockových nástrojů i banjo, dudy a housle. Zvukově FM nejsou vzdáleni The Real McKenzies. Jen jsou hlučnější, rychlejší a v oblecích. Pokud vám to pomůže, renomovaný hudební server Allmusic.com charakterizuje hudbu FM jako "mix tradiční irské hudby a výbušného punk-rocku". FM se blíží. Kdo vynechá, bude litovat. Vsaďte se.

Ceny vstupenek: 190,- Kč v předprodeji sítě Ticketpro, 200,- Kč v místě koncertu. Začátek: 19:30.




































www.klub007strahov.cz



zavřít