Zemřel zakládající člen Jablkoně Ingo Bellmann

Vydáno 16.07.2012 | autor: redakce

V pátek 13. července náhle zemřel zakládající člen skupiny Jablkoň, Ingo Bellmann. Je autorem nebo spoluautorem velké části Jablkoňského repertoáru a významně ovlivnil specifický sound a hudební směr, který skupinu proslavil. I když v kapele už 15 let přímo nehrál, stále to byl výborný kytarista a hlavně skladatel.

Zemřel zakládající člen Jablkoně Ingo Bellmann Zemřel zakládající člen Jablkoně Ingo Bellmann


jablkonJeho svérázné muzikanství se projevuje na všech albech, které kdy skupina Jablkoň natočila. Několik jeho skladeb se objeví i na novém CD, které se teprve připravuje k vydání. Další hodiny jeho nahrávek nejrůznějších nápadů, motivů a improvizací teprve čekají na zpracování.

Ingo Bellmann pocházel ze starého rodu, jehož jméno nosily i známé osobnosti, např. švédský básník, pražský zvonař, či mecenáš výtvarného umění. Narodil se roku 1949 v Praze, kde vystudoval ČVUT (s titulem Ing.), ale i kytaru u profesora Milana Tesaře.

Většinu svého života pak dělil mezi obchod (v současnosti byl obchodním ředitelem Syntea software group) a hudbu. Vždy byl zvyklý dělat všechno s plným nasazením, na nejvyšší obrátky. Tak, aby toho dokázal stihnout co nejvíce. To bohužel platilo jen do nešťastného dne "pátku třináctého ". K bohatě naplněnému životu Ingo Bellmanna neodmyslitelně patřil i sport, a právě při sportování se jeho srdce i život definitivně zastavily.

zdroj: TZ, map
zavřít