Pete Doherty byl vyhozen z protidrogového léčení v Thajsku

Vydáno 18.07.2012 | autor: redakce

Těžko říct, pokolikáté se už Pete Doherty pokoušel zbavit drogové závislosti, ani tentokrát však nebyl úspěšný. A to i přesto, že odcestoval do Thajska. Z rehabu byl vyhozen poté, co byl obviněn, že má rušivý vliv na ostatní pacienty.

Pete Doherty byl vyhozen z protidrogového léčení v Thajsku Pete Doherty byl vyhozen z protidrogového léčení v Thajsku


dohertyDoherty navštěvoval zařízení pro léčbu závislosti na cracku a heroinu, ale po méně než třech týdnech byl požádán, aby program opustil. "Pete byl propuštěn z terapeutických důvodů. Je důležité zachovat integritu léčebného programu, aby měli všichni pacienti šanci na uzdravení. Pete si důvody jeho propuštění uvědomuje," uvedl ředitel léčebny Alastair Mordey. 

"Ačkoliv naše rozloučení s Petem je přátelské, jsem samozřejmě zklamán, že odchází. Doufám, že se během programu naučil alespoň něco, co mu pomůže a do budoucna se k léčbě vrátí," dodal Mordey.

Doherty odešel ze zařízení, kde se za léčbu platí 7 000 liber měsíčně, a v úterý 17. července odletěl zpět do Londýna. Během posledních dvou let bylo požádáno jen dvanáct pacientů, aby tento program opustili.

Doherty se z drogové závislosti pokouší dostat posledních deset let. V Thajsku už jednou na léčení byl, a to v roce 2003, kdy odešel po třech dnech. Kvůli letošnímu pokusu o léčbu byl také zrušen jeho koncert na festivalu Rock for People.

map 


doherty amy top
zavřít