Dan Bárta dobývá zahraniční publikum

Vydáno 19.07.2012 | autor: redakce

Dan Bárta slaví úspěchy na mezinárodní hudební scéně. Jen v první polovině července vystoupil po koncertech v Portugalsku a Španělsku s Bobbym McFerrinem v Bratislavě a následně na hlavní scéně festivalu Colours of Ostrava.

Dan Bárta dobývá zahraniční publikum Dan Bárta dobývá zahraniční publikum


kopie - dan barta jpeg„Venku jsem si zahrál s různými projekty pro různá publika," říká o své zkušenosti Dan. „Vezmu-li jen dobu nedalekou, hrál jsem na street festivalu v Bruselu s looperem En:druem, na festivalu vážné hudby v Santiagu či v klubech na Kypru a v Belgii s jazzovým triem Roberta Balzara. Společná vystoupení s Bobbym McFerrinem, který mě ke spolupráci „připustil" už pošesté, pak pro mě byla drobným vrcholem sezony," svěřuje se Bárta.

„Vždycky mě potěší, když lidi venku, kteří o mně logicky ví jen velmi málo, strhneme na svou stranu," přiznal Bárta.

Po návratu z jihu Evropy si Dan Bárta zazpíval jako host s Bobbym McFerrinem, se kterým spolupracoval při všech jeho vystoupeních v Česku. McFerrin tentokrát postavil svůj program na improvizaci s triem WeBe3, zakládajícími členy a capella souboru Voicestra.

„O Danu Bártovi jsem slyšel už dříve. Kamarád mi asi před dvěma lety poslal nějaké video, kde zpívá jen za doprovodu kytary. Na spolupráci s ním jsem byl zvědavý a nezklamal mě. Zahráli jsme si," popsal po vystoupení na Colours of Ostrava člen WeBe3 David Worm.



zdroj: TZ, map 

zavřít