Uplynul rok od smrti Amy Winehouse, Londýn vzpomíná

Vydáno 23.07.2012 | autor: redakce

Je tomu přesně rok, kdy svět zaplavila smutná zpráva o smrti jedné z největších pěveckých ikon současnosti Amy Winehouse. Zpěvačka byla 23. července 2011 nalezena mrtvá ve svém domě, hudební svět na ni ale stále nezapomněl.

Uplynul rok od smrti Amy Winehouse, Londýn vzpomíná Uplynul rok od smrti Amy Winehouse, Londýn vzpomíná


Amy_Winehouse_008Již přes týden je v Londýně umístěn její plakát pocházející z dílny umělce Johana Anderssona. Portrét se nachází v londýnském metru ve stanici Camden Town, kde Amy žila, a fanoušci u něj mohou zapalovat svíčky.

K tragické smrti mladé zpěvačky se po roce vyjádřil i Elton John. "Je neuvěřitelné, že už je to rok. Je to jedna z největších tragédií. Pamatuju si, že jsem ji viděl na Shepherds Bush Empire a bylo to senzační. Potkal jsem ji pak později a řekl jsem jí: Viděl jsem všechny skvělé zpěváky a vy jste ještě někde nad nimi," uvedl John.

Amy Winehouse dlouhé roky bojovala se závislostí na drogách a alkoholu, což se jí nakonec stalo osudným. Své o tom ví i Pete Doherty, který byl v posledních letech jejím blízkým přítelem. Sám prochází víc jak deset let stejnými problémy a je to teprve pár dní, co se pokusil o další léčbu v Thajsku, kvůli které zrušil i svoje vystoupení na Rock for People. Jak už se ale stalo jeho "dobrým" zvykem, léčebný program opět nedokončil. 

Doherty je však jeden z těch, kteří nechávají pomocí písní žít Amy i po smrti - její text hodlá použít na svém příštím albu. Její hlasd zazněl i na novém albu rappera říkajícího Nas, a je to teprve půl roku, co vyšlo její posmrtné album Lioness: Hidden Trasures.

Smrt Amy Winehouse ze začátku obestíraly spekulace. První informace mluvily o předávkování drogami, mluvilo se také o tom, že za její smrt mohla náhlá abstinence, kterou nebyl zeslabený organismus schopen zvládnout. I toto tvrzení však bylo nyní vyvráceno. Koronární soud však uvedl, že příčinou smrti byla otrava alkoholem.

V domě Amy Winehouse nalezla policie tři lahve od vodky, dvě malé a jednu velkou. V krvi měla zpěvačka v den smrti 4, 16 promile alkoholu.

Amy Winehouse zemřela ve věku 27 let, čímž se neoficiálně zapsala do takzvaného Club 27. V tomto seznamu jsou vedeny osobnosti, které zemřely ve stejném věku - patří mezi ně například Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain a řada dalších.



map 


kopie 2 - amy_winehouse
zavřít