Miro Žbirka nahrává v londýnském Studiu 2 v Abbey Road

Vydáno 28.07.2012 | autor: redakce

Vliv Velké Británie a ostrovní muziky už k Miro Žbirkovi neodmyslitelně patří. Slovenský zpěvák měl v těchto dnech tu čest navíc natáčet v legendárním studiu Abbey Road, které proslavili především Beatles.

Miro Žbirka nahrává v londýnském Studiu 2 v Abbey Road Miro Žbirka nahrává v londýnském Studiu 2 v Abbey Road


abbey road 2 webZážitek natočit si novou píseň nazvanou Love Shines v nejprestižnějším nahrávacím studiu ve světě, kde svojí tvorbu zaznamenávali na hudební nosiče ikony populární hudby (Beatles, Radiohead,Pink Floyd, U2, Oasis a další), je jedním z dárků a splněných přání k jeho podzimnímu kulatému výročí.

Pod vedením britského producenta Roba Casse a zvukového mága Sama Okella (podílel se například na remastrování nahrávek The Beatles a dostal Grammy za zvuk ve filmu Harry Potter) se zde sešli muzikanti James Ewers (baskytara), Pearse MacIntyre (kytara), Dean Ross (piano) a bubeník Blair (např. Pretenders).

Abbey Road je důležitým, nikoliv však jediným narozeninovým přáním či zážitkem, které na Mira Žbirku ještě čekají. Vyvrcholením bude velký narozeninový koncert v pražské O2 areně 8. listopadu nazvaný Miro Žbirka, Happy Birthday.



zdroj: TZ, map

 

zavřít