Randy Blythe z Lamb Of God propuštěn z vězení, je zpět v NY

Vydáno 06.08.2012 | autor: redakce

Frontman Lamb Of God Randy Blythe, kterého česká policie zatkla na konci června v Praze, byl minulý týden propuštěn z vazby. Zpěvák okamžitě odcestoval zpět do Ameriky, kapela zároveň potvrdila podzimní turné.

Randy Blythe z Lamb Of God propuštěn z vězení, je zpět v NY Randy Blythe z Lamb Of God propuštěn z vězení, je zpět v NY


randakRandy Blythe byl na svobodu propuštěn po pěti týdnech. Kauza však stále není u konce, Blythe sice zaplatil kauci, vyšetřování ale stále probíhá a policie doufá, že se frontman nebude vyhýbat trestnímu stíhání.

Blythe byl zatčen na ruzyňském letišti 28. června po příletu do Prahy, kde měl s Lamb Of God Odehrát koncert. Ten se však neuskutečnil. Blythe byl zatčen za údajné ublížení na zdraví s následkem smrt. K incidentu, při němž údajně Blythe uhodil fanouška, který se během koncertu pokoušel o stagediving, a shodil ho z pódia, došlo v roce 2010 během koncertu Lamb Of God v pražském Abatonu. Mladý muž utrpěl zranění hlavy, na jehož následky později v nemocnici zemřel.

Po celém světě se téměř okamžitě zvedla vlna nevole jak mezi fanoušky, tak mezi známými muzikanty. Ti vyjadřovali svoji podporu agresivnímu zpěvákovi jak prostřednictvím veřejných prohlášení, tak skrz petici Free Randy Blythe, kde žádali jeho propuštění.

Blythe je nyní na svobodě a zpátky v New Yorku, další vyšetřování bude probíhat bez jeho přítomnosti. Zpěvák se během několika dnů hodlá oficiálně vyjádřit k celé kauze, k pobytu v pražském vězení, a také poděkovt fanouškům za podporu. Lamb Of God zároveň potvrdili začátek jejich amerického turné, které startuje 26. října.

map 


randaksmall
zavřít