Dubstep je elektronický heavy metal, říká Jonathan Davis z Korn

Vydáno 08.08.2012 | autor: redakce

Frontman Korn Jonathan Davis se vyjádřil ke svému vedlejšímu elektronickému projektu J Devil. Mimo jiné prohlásil, že podle něj je dubstep nový elektronický heavy metal.

Dubstep je elektronický heavy metal, říká Jonathan Davis z Korn Dubstep je elektronický heavy metal, říká Jonathan Davis z Korn


davis_skrillexDavis a jeho parťáci vydali v prosinci loňského roku svoje desáté album pod názvem The Path Of Totality a ke spolupráci přibrali dubstepového mága Skrillexe i tříčlenný projekt Noisia. Davis se nechal slyšet, že takhle podle něj vypadá budoucnost heavy metalu.

Frontman Korn se vyjádřil také k tomu, v čem tkví tak masivní rozmach dubstepu ve světě, zejména v Severní Americe. "Severoamerický dubstep je nový elektronický heavy metal. V tomto světě to funguje - čím špinavější, tím lepší. A v heavy metalu to je - čím, těžší, tím lepší. Takže je to téměř to samé," uvedl Davis.

Zpěvák také přiznal, jak moc si užívá vystupování pod jménem J Devil. "Lidi se nestačí divit, když jim během show řeknu, ať se jdou bodnout. Nikdo to předtím během elektronické taneční show nedělal, ale oni to milují. Reagují stylem: Jooo, ty běž kurva taky!" směje se Davis.

Davis také prohlásil o nahrávacích společnostech, že jsou v dnešní době internetu zbytečné. "Nepotřebujeme už žádné labely. Tahle mašinérie fungovala v dobách raných Korn, kdy jsme ještě vydávali u Epic, a bylo to úžasné. Měli jsme MTV, měli jsme další hudební stanice a labely, které naši práci dostávaly ven. Ale teď je všechno jinak. Vracíme se zpátky k undergroundu. Komerční muzika je jen komerční sračka. Opravdu potřebujeme v dnešní době internetu labely? Nemyslím si," dodal Davis.

Korn s Jonathanem Davisem v čele letos opět zavítají do České republiky, a to na Trutnov Open Air Festival, který se koná 16. - 19. srpna.



map

{vypnoutlink:Air}

korn_hp

 

zavřít