Randy Blythe z Lamb Of God viní ze svého zatčení americkou vládu

Vydáno 12.08.2012 | autor: iREPORT

Frontman Lamb Of God Randy Blythe, který byl před pár dny propuštěn z pražské věznice Pankrác, nyní kritizuje americkou vládu, jež ho nevarovala, že bude v České republice stíhán za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Randy Blythe z Lamb Of God viní ze svého zatčení americkou vládu Randy Blythe z Lamb Of God viní ze svého zatčení americkou vládu

Zpěvák byl zatčen 27. června na ruzyňském letišti den předtím, než měl odehrát se svojí kapelou Lamb Of God koncert v Praze. Důvodem byl incident z roku 2010, kdy měl údajně shodit z pódia fanouška Daniela N., který se při pádu zranil a později na následky zranění v nemocnici zemřel.

V rozhovoru pro Rolling Stone Blythe obvinil amerického prezidenta spravedlnosti, že ho nevaroval před soudním stíháním v České republice. "Český úřad poslal ministerstvu spravedlnosti dopis a oni jim v podstatě řekli: 'Ne, nebudeme spolupracovat.' Nevím, jestli si americká vláda myslela, že mají nedostatek důkazů pro zhájení vyšetřování...." uvedl Blythe.

"Bez ohledu na to, že sjem teď trochu rozčilený - neměli ani tu slušnost mě kontaktovat, žádnou cestou či formou, aby řekli 'Hej, v zahraničí jsi stíhaný za zabití.'," dodal.

Blythe také přiznal, že se cítí poškozený kvůli tomu, že vláda nevynaložila větší snahu, aby mu pomohla. "Z mého pohledu bych určitě ocenil větší obavy. Za celou dobu jsem viděl jednoho člověka z amerického velvyslanectví. Jednoho. Opravdu toho pro mě moc neudělali. Řekl něco jako: 'Mučili vás?' Odpověděl jsem, že ne, a on na to: 'OK, nashledanou.' Nic víc pro mě neudělali," řekl zpěvák.

Frontman Lamb Of God vydal po návratu do Ameriky oficiální prohlášení, ve kterém slibuje, že nebude utíkat před zákonem a v případě nutnosti se vrátí do Prahy, aby nesl následky. V případě, že bude shledán vinným, hrozí mu až deset let odnětí svobody.

map

zavřít