Eurotrialog uvede speciality, které jinde neuvidíte

Vydáno 21.08.2012 | autor: redakce


24. - 25. srpna proběhne v Mikulově nevšední festival Eurotrialog. Ten láká návštěvníky především na nekomerční a neotřelý program, během kterého vystoupí například Jasná páka, Jiří Schmitzer, Květy nebo mezinárodní band CCTV Allstars s Matějem Ruppertem.

Eurotrialog uvede speciality, které jinde neuvidíte Eurotrialog uvede speciality, které jinde neuvidíte


schmitzer3Pořadatelé se vědomě vyhýbají střednímu proudu a sázejí především na kvalitní nekomerční hudbu. Jednoznačnou preferencí Eurotrialogu je dobrá kvalitní hudba, příjemné – téměř rodinné - zázemí a spokojený náročný divák. Také cenu vstupenky se pořadatelé snaží udržet na přijatelné úrovni. Dvoudenní program v amfiteátru vyjde letos na 460 Kč v předprodeji, 550 Kč na místě.

Festival Eurotrialog byl původně zaměřen na hudbu ze tří sousedích států – Česka, Slovenska a Rakouska. Již dávno se však neomezuje na umělce ze zakládajících tří států. Letos je například jednou z ozdob programu francouzská skupina Grabben Orchestra – osmičlenný soubor stojící na pomezí balkánské dechovky a pouličního umění. Ze Slovenska přijedou Živé kvety, z Rakouska Tankris. Dramaturgie festivalu po celý rok mapuje především českou nezávislou scénu a do Mikulova zve ty nejlepší, které objeví, aby se zde představili na jednom pódiu po boku zavedených umělců. Vedle stálic české scény (Jasná páka, Jiří Schmitzer, Ty syčáci, Květy) zahrají i vycházející hvězdy Zrní nebo skupina Ahmed má hlad. Program doplňují nová jména, například Plumdumplings nebo Kolo kolo mlýnský. Nebude chybět ani skupina CCTV Allstars, mezinárodní seskupení (CZ, SWE, USA, GB, MEX) s hostem Matějem Ruppertem, která vystoupí místo plánované skupiny Neruda, potýkající se s personálními změnami.

Eurotrialog každoročně uvádí speciality, připravené exkluzivně pro festival. Příkladem je skupina Už jsme doma, která si pozvala spřízněné hudebníky z USA – skupinu Wolff and Tuba z New Yorku. Společně si připraví extra festivalový česko-americký set pouze pro jeden večer. Nepůjde o žádnou náhodnou akci, obě skupiny se dobře znají, ke společnému hraní však dochází poprvé. Koncertu v Mikulově předchází důkladná společná týdenní příprava.



zdroj: TZ, map 

zavřít