Two Door Cinema Club přijedou s novým albem i do Prahy

Vydáno 05.09.2012 | autor: redakce

Britští Two Door Cinema Club vydali 3.září své druhé album s názvem Beacon, když předtím zveřejnili první singl s názvem Sleep Alone. V souvislosti s novým albem si kapela připravila celosvětové turné, během něhož se 26.února zastaví také v Praze.

Two Door Cinema Club přijedou s novým albem i do Prahy Two Door Cinema Club přijedou s novým albem i do Prahy


94300001_resizeOd vydání svého debutového alba Tourist History v březnu 2010 se Two Door Cinema Club podačilo vyprodat turné ve Velké Británii, Spojených státech, Evropě, Austrálii, Asii, Japonsku a Jižní Americe. Po dvou vyprodaných, po sobě následujících koncertech v londýnském Shepherds Bush Empire a v Brixton Academy, kdy se po lístcích zaprášilo během čtyř hodin, se trojici dostalo zasloužené chvály od nadšených fanoušků i odborné kritiky. The Times je nazvaly “momentální kapelou” a NME prohlásil, že se  “nenápadně stali nejmilovanější kapelou Spojeného království.” 

O Two Door Cinema Club před pár dny psalo několik renomovaných zpravodajských serverů v souvislosti s informací, že vstupenky na jejich koncert ve Washington D.C. vykoupil americký prezident Barack Obama. Zpráva se později ukázala býti fámou poté, co se basáka Kevin Baird přiznal, že na svém Twitteru vypustil tuto hlášku poté, co kapela vyprodala americký koncert za jeden den. Tweet poté zveřejnil britský The Sun a senzační zpráva byla na světě. 

Skupinu tvoří tři členové – Sam Halliday (sólová kytara, doprovodné vokály), Alex Trimble (zpěv, syntezátory, beaty, kytara) a Kevin Baird (basová kytara, doprovodné vokály), kteří všichni pocházejí ze Severního Irska.  Alex Trimble se v červenci 2012 zúčastnil zahájení Letních olympijských her v Londýně, kde zazpíval píseň Caliban´s Dream, jejímž autorem je Rick Smith z Underworld.


zdroj: TZ, ape

zavřít