Led Zeppelin vydají audio a video záznam svého posledního koncertu

Vydáno 18.09.2012 | autor: Petr Adámek

Před pěti lety se uskutečnil ojedinělý jednorázový reunion Led Zeppelin. Při vzpomínkovém koncertě na jejich přítele a zakladatele gramofirmy Atlantic Records Ahmeta Erteguna odehráli více než dvouhodinový set. Audio a video záznam nazvaný Celebration Day se brzy objeví na pultech v druhé polovině listopadu.

Led Zeppelin vydají audio a video záznam svého posledního koncertu Led Zeppelin vydají audio a video záznam svého posledního koncertu


led zeppelin celebrationday coverPo smrti bubeníka Johna Bonhama v roce 1980 se Led Zeppelin sešli na pódiu pouze čtyřikrát. Poslední a od Bonhamovi smrti prakticky první regulérní koncert odehrála legendární sestava v prosinci roku 2007 v londýnské O2 Areně. Zakládající členy kapely Johna Paula Jonese, Jimmyho Page a Roberta Planta na pódiu doplnil Jason Bonham, syn jejich zesnulého bubeníka Johna Bonhama. Zaznělo celkem 16 songů z nesmrtelného katalogu Led Zeppelin, od Whole Lotta Love přes Rock And Roll a Kashmir až po Stairway To Heaven.

Téměř 20 milionů lidí toužilo po vstupenkách, ale na tuhle show Led Zeppelin se mohlo dostat jen 18 000 šťastlivců - výherců celosvětové loterie o lístky.

Koncertní film nazvaný Celebration Day bude uveden 17. října v patnácti stech kinech ve více než čtyřiceti zemích světa naráz. Následovat budou slavnostní premiéry v Londýně, Los Angeles, New Yorku a dalších velkých městech. Vstupenky je možné získat od 13. září prostřednictvím ledzeppelin.com. O měsíc později bude Celebration Day k dispozici také v řadě různých video a audio verzích.

ape
zavřít