Ostravský Barrák zaduní grindcorem; přijedou Nasum

Vydáno 27.09.2012 | autor: redakce

Svátek příznivců stylu grindcore proběhne 2. října v ostravském Barráku. Na sever Moravy dorazí v rámci posledního turné švédští Nasum, kteří tím zároveň oslaví dvacetiletou existenci.

Ostravský Barrák zaduní grindcorem; přijedou Nasum Ostravský Barrák zaduní grindcorem; přijedou Nasum


nasum_ostrava_plakatNasum se rozešli v roce 2004 poté, kdy prosincové tsunami v Asii zabilo jejich zpěváka a kytaristu Mieszka Talarczyka. Když dva roky po jeho smrti vyšla kompilace "Grind Finale", vypadalo to na definitivní konec Nasum. Po dalších šesti letech však čeští fanoušci dostávají ještě jednu, tentokrát opravdu poslední šanci zažít Nasum naživo. Místo za mikrofonem zaujme frontman finských Rotten Sound Keijo Niinimaa.

Sama kapela dodává: "Tohle není vzkříšení. Je to na rozloučenou, v dobrém. Kdyby Mieszko nezemřel, bylo by všechno jinak a Nasum by v roce 2012 oslavili 20. výročí svého založení. Není to žádný reunion z nutnosti, žádné nové album, není to ani epitaf pro Mieszka. Bude to pár koncertů, na kterých slibujeme dovést živelnou show, pěkně si na nás počkejte!"

Jako speciální hosté budou celé poslední turné Nasum doprovázet Black Breath z amerického death metalového undergroundu. Na pódiu se dále se objeví rakouská death/grindová stálici Mastic Scum.

Akce v ostravském Barráku se uskuteční 2. října od osmi hodin. Dveře klubu se otevřou o hodinu dříve. Vstupenky jsou k dispozici ve všech běžných předprodejích, případně přímo na místě od sedmi hodin večer.






ape, tz

zavřít