"Andělští" Goodfellas představí v Paláci Akropolis nový singl

Vydáno 07.10.2012 | autor: redakce

Tuzemská akustická parta Goodfellas se vrací z letních festivalů zpátky na klubovou scénu. 16. října vystoupí v Paláci Akropolis, kde zároveň představí nová singl Supersmooth.

"Andělští" Goodfellas představí v Paláci Akropolis nový singl


5GvBQdY3NZAjI_MtQZJGgCemREWiha3fV žižkovském klubu, který je prý jejich druhým domovem, zahrají Goodfellas společně s novozélanďany Gerda Blank v rámci výměnného festivalu Move. Zároveň se pochlubí novým singlem Supersmooth. Tato skladba je podle slov kytaristy Jonnyho Angela: "Melancholická píseň o lásce k naprosto rozervané slečně, kterou tolik milujete a přesto Vás každá minuta příšerně bolí, až se ocitáte na hranici svých fyzických možností."

Supersmooth
nebude na svoji vizuální podobu dlouho čekat. Už koncem října se dočkáme klipu, jenž bude mít exotický nádech. Natáčí se totiž až v daleké japonské metropoli - věčně pulzujícím Tokyu. Slovo "natáčení" není příliš výstižné - celý klip bude totiž animovaný a kluci v něm budou vystupovat jako kreslené postavičky. Výrobu má na starosti japonské kreativní duo Atsushi Makino a Hisatsu Kasajima, kteří na klipu pracují intenzivně již od konce července.

Loňský rok byl pro Goodfellas především ve znamení debutové desky. Výlet do Kalifornie za producentem Chrisem DiBenedittim zařídil přesně to, co si kluci představovali. Pětice s jeho pomocí nahrála úspěšnou nahrávku Robbery Blues a vydání desky podpořila následným turné, v jehož rámci se kromě Česka podívali také do Vídně nebo Berlína. Úspěch kapela zaznamenala u Akademie populární hudby, která ji v roce 2011 zvolila Objevem roku. V stejné kategorii bodovali také na výročních cenách Žebřík 2011.



TZ, ape

zavřít