DRSNÁ TVÁŘ BRAZILSKÉ SAMBY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Čtyřčlenná Cabruera, která vysotupí v sobotu v Akropoli, mixuje divoké forró, funk, rap, reggae, jungle a drum‘n’bass se sambou. Řízem a energií představuje pravý opak uhlazené bossa novy. Poslední album nazvala Proíbido Cochilar, Spát zakázáno. Poslechněte si ho!

DRSNÁ TVÁŘ BRAZILSKÉ SAMBY DRSNÁ TVÁŘ BRAZILSKÉ SAMBY

Cabruera vznikla roku 1998 v Campina Grande v brazilském státě Paraíba. Všichni členové mají rockovou minulost, ale později se propracovali k regionálním brazilským stylům. Skupina propojuje moderní s primitivním a vytváří fascinující zvukovou alchymii. Mixuje brazilské forró s Pink Floyd, coco s Hermeto Pascoalem, cirandu s Frankem Zappou, maracatú s funkem, emboladu s rockem. Hudebníci vynikají všestranností, každý hraje na několik nástrojů, střídají kytary s basovým bubnem, a zpěv se zabumbou (to je typický buben pulsujících rytmů z brazilského Severovýchodu). Na kontě mají už tři ceněná alba.

Arthur Pessoa kvůli hudebním dobrodružstvím v sestavě Cabruera zanechal studia antropologie. Zé Guilherme je v některých písních sólovým zpěvákem, v jiných energicky buší do zabumby. Přesvědčením je Buddhista, má 14 letou praxi profesionálního bubeníka v Orquestra Sinfônica da Paraíba, přednášel o umění a pracoval jako street worker s dětmi. Cabruera vystupovala Anglii, Německu, Portugalsku a Belgii, a v průběhu berlínského festivalu Heimatklänge se podílela na albu Sons Da Terra. Nyní vystoupí v sobotu 30. září v Paláci Akropoli v rámci nadstylové koncertní série Respect Music.


























Ukázky z alba Proíbido Cochilar si můžete poslechnout ZDE!


zavřít