Ben Frost přiveze do Prahy experimentální electro islandské příchuti

Vydáno 17.10.2012 | autor: redakce

Ben Frost, klubová senzace posledních let, zavítá 22. října do pražského MeetFactory. Představí i nový materiál, který vyjde na chystaném albu v první polovině roku 2013.

Ben Frost přiveze do Prahy experimentální electro islandské příchuti Ben Frost přiveze do Prahy experimentální electro islandské příchuti


ben_frostRodilý Australan jednou navštívil Island a byla to láska na první pohled. Zůstal tam a začal produkovat hudbu, jíž jen tak běžně neuslyšíte. Kombinaci minimalismu, experimentálního electra a tíživého industrialu konečně představí i českým fanouškům. Na kontě má dvě řadová alba: By the Throat z roku 2009 o dva roky maldší starší Theory of Machines a také spolupráci na několika projektech - mimo jiné se několikrát podílel i na filmové hudbě, např. Sleeping Beauty). V současnosti připravuje třetí desku, k níž zahraje po Evropě několik málo koncertů.

Dvatřicetiletý Ben Frost debutoval na počátku tisíciletí ambientním EP Music for Sad Children, singlem Bleeding the Sacred Heart a první velkou deskou Steel Wound (která se dočkala znovuvydání v roce 2008) pod uměleckým jménem Frost. Podobně žánrově naladěným projektem School of Emotional Engineering se ale s jižní polokoulí rozloučil; v mezičase, po jedné jediné návštěvě, si zamiloval Island a téměř okamžitě přesídlil do Reykjavíku, který přijal za svůj domov.

Hladové šelmy, zapojené stroje i běsnící děti svolává atmosférická hudba Bena Frosta už na pondělí 22.října do MeetFactory na pražském Smíchově.



TZ, ape

zavřít