Silver Rocket přiveze Swans, Godspeed You! Black Emperor a Mono

Vydáno 04.11.2012 | autor: redakce

Label Silver Rocket připravil na závěr letošního roku několik lahůdek všem milovníkům post-rocku. Do Česka přivezou hned trojici významných představitelů žánru.

Silver Rocket přiveze Swans, Godspeed You! Black Emperor a Mono Silver Rocket přiveze Swans, Godspeed You! Black Emperor a Mono


swansPrvní z nich budou již 11. listopadu v Lucerna Music Baru post-rockoví matadoři Godspeed You! Black Emperor, kteří se k nám vracejí po úspěšném loňském reunionovém vystoupení. Letošní zastávka propaguje novinku Allelujah! Don't Bend! Ascend! navazující na zlaté časy žánru. Na čtveřici písní si fanoušek musel počkat dlouhých deset let, ale vytrvalost růže přináší a kdo ví, kdy se něco podobného v instrumentálních vodách opět urodí.

Nové album přivezou o dva týdny později, přesně 27.11., do stejného klubu i Swans. Micheal Gira a spol. slaví letos třicet let a krásnější dárek si pro sebe i své posluchače v podobě desky The Seer a turné nemohli nadělit. Pokud vám v předešlých letech jejich koncerty unikly, nyní máte možnost zhodnotit výkon kapely, jež stojí vzorem nejedné současné formace.

mono3Jestliže je tato hudba pro vás příliš silnou kávou, 14. prosince v divadle Dobeška rozezvučí své struny japonští Mono. Kvarteto je tuzemskému publiku rovněž dobře známé. Po několika pražských zastávkách zahráli loni na festivalu Colours of Ostrava. Typickým postupem dokáží diváka nejdříve uspat, aby mu náhle mocným návalem hluku roztříštili hlavu. Větší koncentraci emocí a soustředěného hraní u muzikantů jen tak nenajdete. Také Mono představují materiál z aktuálního alba For My Parents.

Více informací o všech akcích najdete na oficiálních stránkách vydavatelství.

Praha - Lucerna Music Bar
11.11. Godspeed You! Black Emperor
27.11. Swans (+ Sir Richard Bishop)

Divadlo Dobeška
14.12. Mono (+ A Newborn Riot Of Dreams)

text: Ondřej Bambas

zavřít