Pražský výběr: turné startuje už 9. listopadu

Vydáno 05.11.2012 | autor: redakce

Šestileté čekání na návrat Pražského výběru na koncertní pódia končí. První koncert aktuálního turné se odehraje v pražské Tipsport Areně už v pátek 9. listopadu. Následovat budou koncerty v Ostravě, Brně a Pardubicích.

Pražský výběr: turné startuje už 9. listopadu Pražský výběr: turné startuje už 9. listopadu


prazskyvyber2012 Po intenzivním zkoušení jsou na řadě generálky a finální doladění dramaturgie více než dvouhodinové show. "Všichni v kapele jsme pozitivně naladěni, těšíme se na koncerty a na diváky. Souvisí s tím ale i určitá míra odpovědnosti a pokory, protože například pražský koncert je až na pár posledních desítek míst vyprodaný. Budeme se snažit dostat z nás všech to nejlepší," slibuje Michael Kocáb.

Na turné nebude chybět nikdo z původní sestavy z dob největší slávy Pražského výběru. Zpěváka a klávesistu Michaela Kocába, kytaristu Michala Pavlíčka a baskytaristu Viléma Čoka budou jistit hned dva bubeníci - Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Podle nejnovějších zákulisních informací by se koncertů coby hosté měli zúčastnit Jiří Tomek a s největší pravděpodobností také Ondřej Soukup, jedni z prvních členů Pražského výběru.

Vyhrajte CD Výběr

To však nebude jediné překvapení. Návštěvníci koncertů uslyší všechny písničky z kultovního alba Straka v hrsti a druhé desky Výběr (která však díky zákazu debutové Straky v hrsti vyšla jako první) a to ve stejném pořadí a aranžích jako na deskách. Některé skladby jako například Bangabasava nebo Nádraží přitom zazní v živém provedení vůbec poprvé.

Turné Pražský výběr 2012 slibuje nejen hudební, ale i vizuální zážitek. Součástí 26 metrů široké scény bude molo zabíhající mezi diváky, a především výkonná špičková zvuková aparatura a rozsáhlý světelný park. Vstupenky jsou v prodeji v běžných předprodejních sítích.

TERMÍNY KONCERTŮ:

09. 11. Praha, TIPSPORT ARENA
13. 11. Ostrava, hala SAREZA
21. 11. Brno, KAJOT ARENA
24. 11. Pardubice, ČEZ ARÉNA

TZ, ape

zavřít