Cylindr, kudrliny, kytara: do Česka má namířeno Slash

Vydáno 27.11.2012 | autor: redakce

Dva a půl roku od posledního koncertu v Tesla areně se do Prahy vrátí kytarový mág Slash. 11. února 2013 vystoupí v Lucerně. Na pódiu ho doprovodí zpěvák Myles Kennedy a kapela The Conspirators.

Cylindr, kudrliny, kytara: do Česka má namířeno Slash Cylindr, kudrliny, kytara: do Česka má namířeno Slash


slash_mailTurné k jeho druhé sólové desce Apocalyptic Love, jež vyšla letos v květnu, odstartuje 2. února 2013 v Turecku a potrvá přesně měsíc. Zatímco na první sólové desce hostovalo mnoho slavných jmen (Iggy Pop, David Grohl, Ozzy Osbourne, Chris Cornell nebo Fergie), personální obsazení novinky Apocalyptic Love je mnohem skromnější. Veškeré vokály obstaral právě zmíněný Myles Kennedy, jinak zpěvák hard-rockových Alter Bridge.

Jeden z nejoceňovanějších světových kytaristů založil po odchodu z Guns N'Roses v 90. letech několik kapel, z nichž tou nejvýznamnější jsou Velvet Revolver. Muzikant, jehož poznávacím znamením je tmavý cylindr, dále koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek, například s Michaelem Jacksonem v hitu Black or White, Rayem Charlesem nebo Steviem Wonderem. Stal se také hlavní postavou počítačové hry Guitar Hero III: The Legend of Rock.

Slash, vlastním jménem Saul Hudson, dostal v roce 2007 hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a v srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob.



TZ, ape

slash_top
zavřít