Dinosaur Jr. v Praze zavzpomínají (nejen) na devadesátky

Vydáno 07.12.2012 | autor: redakce

Po pěti letech se do Česka vrátí trio Dinosaur Jr. Koncert se uskuteční v Pražském Lucerna Music Baru 18. února 2013.

Dinosaur Jr. v Praze zavzpomínají (nejen) na devadesátky Dinosaur Jr. v Praze zavzpomínají (nejen) na devadesátky

dinoKapela, která spolu se Sonic Youth, Pixies, Mudhoney a Nirvanou definovala syrový kytarový zvuk 90. let, vydala letos už desáté album I Bet On Sky. To je už třetím v řadě, na němž figuruje baskytarista Lou Barlow, znovunalezený syn, který z Dinosaur Jr., odešel po albu Bug v roce 1988. Trio tak nyní působí ve své klasické sestavě J. Mascis (kytara, zpěv), Lou Barlow (baskytara, zpěv), Murph (bicí).

Začátky kapely sahají do roku 1984, kdy se v Amherstu ve státě Massachusetts dali dohromady kytarista a zpěvák J. Mascis, baskytarista Lou Barlow a bubeník Murph. Všichni tři obdivovali syrovost dřevního hardcore, ale zároveň milovali chytlavé melodie. Zvuk, kterým Dinosaur Jr. v následujících letech změnili tvář kytarové hudby, vycházel přesně z těchto protipólů: kapela produkovala hlavně na koncertech nemilosrdný sonický atak, do kterého ale J. Mascis vplétal melodické linky kytary a zpěvu.

Jak zní sestava s téměř třicetiletou historií naživo, můžete zjistit už za několik měsíců. Vstupenky na koncert v Lucerna Music Baru jsou již v prodeji.



TZ, ape

zavřít