Peter Gabriel přiveze přelomové album So i do Česka

Vydáno 10.12.2012 | autor: redakce

Peter Gabriel, spoluzakladatel Genesis, vloni oslavil čtvrt století od vydání svého zásadního alba So. Příští rok jej připomene na evropském turné, v jehož rámci dorazí i do Česka. Koncert se uskuteční 10. listopadu 2013 v O2 Areně.

Peter Gabriel přiveze přelomové album So i do Česka Peter Gabriel přiveze přelomové album So i do Česka


petergabriel_0014_lrPo nedávné reedici kritikou uznávaného alba So a řadě amerických koncertů dorazí Peter Gabriel na podzim roku 2013 se svým turné nazvaným Back To Front i do České republiky. Na koncertě bude Gabriela doprovázet původní kapela alba So a zazní na něm všechny zásadní skladby jeho kariéry včetně celého zmíněného alba.

Album So vyšlo v roce 1986 a stalo se jednou z nejdůležitějších desek tohoto období. Bylo mezinárodně oceněno mnoha platinovými deskami (jen v USA se ho prodalo přes 5 milionů). Obrovským hitem se stala skladba Sledgehammer - její videoklip zůstává na hudební stanici MTV nejhranějším klipem všech dob. So také obsahuje mnoho dalších Gabrielových hitů a oblíbených písní, včetně In Your Eyes, duetu s Kate Bush Don't Give Up nebo Big Time.

Gabriel dobu vzniku alba popisuje následovně: "Myslím, že když jsme tehdy to album hráli, věděli jsme, že je dobré. Nebyl jsem nějaký obskurní umělec; měl jsem už hity jako Shock The Monkey, Games Without Frontiers a Solsbury Hill, ale po každém z nich jsem se záměrně částečně zase stahoval do stínu. Albem „So" skončily všechny moje úvahy o sobě jako o kultovním umělci na hraně hudebního mainstreamu, hlavně v Americe. Možnost stáhnout se zase do stínu pro mě už neexistovala."

Peter Gabriel, majitel tří Brit Awards a šesti cen Grammy, se do Česka vrací po devíti letech. Naposledy vystoupil v květnu 2004 v pražské T-Mobile Areně.
{vypnoutlink:Bush}



TZ, ape

zavřít