Nové album Depeche Mode vzpomene na rané devadesátky

Vydáno 12.12.2012 | autor: redakce

Depeche Mode chystají na příští rok nové album. Nahrávka s pořadovým číslem 13 vyjde v březnu a její název zatím nebyl oznámen.

Nové album Depeche Mode vzpomene na rané devadesátky Nové album Depeche Mode vzpomene na rané devadesátky


dm 2012_big






















"Jsem velmi spokojený s tím, jak album dopadlo," komentuje vznik alba Martin Gore. "Hudba má stejnou atmosféru jako na albech Violator a Songs of Faith and Devotion." Dave Gahan dodává: "Během procesu nahrávání jsme se snažili přenést všechny zásadní prvky našich živých vystoupení i na album." Podle něj prý půjde o velmi živelný materiál. Depeche Mode před časem nechali nahlédnout do zákulisí natáčení alba, když zveřejnili videoklip obsahující i ukázku z nové tvorby. Podívejte se pod článkem.

Koncertní podoby nového materiálu se čeští fanoušci dočkají 23. července, kdy britská trojice dorazí do Prahy. Stane se tak v rámci evropského turné, jež startuje 7. května v Izraeli a v jehož programu je 34 show v 25 evropských městech. Kapela to potvrdila v říjnu na tiskové konferenci v Paříži.

Zatím poslední koncert Depeche Mode v Česku se uskutečnil 14. ledna 2010 v rámci turné k poslední desce Sounds of The Universe. Tehdy kapela odehrála 142 koncertů a celkem prodala dva a půl milionu vstupenek.



TZ, ape


dm 2012_top
zavřít