Původní Support Lesbiens končí. Kryštof Michal má Portless

Vydáno 13.12.2012 | autor: redakce

Support Lesbiens v současné sestavě končí. Podle obou hlavních protagonistů, Kryštofa Michala a Hynka Tomana, stojí za rozchodem osobní spory a napjaté vztahy uvnitř kapely.

Původní Support Lesbiens končí. Kryštof Michal má Portless Původní Support Lesbiens končí. Kryštof Michal má Portless


topV této sestavě už Support Lesbiens skončili





























O odchodu Kryštofa Michala z kapely se spekulovalo delší dobu. Zpěvák odchod oficiálně potvrdil tento týden s tím, že spolu s ním opouští Support Lesbiens i tři další členové: René Rypar, Zbyněk Raušer, a Jan Daliba. Tato čtveřice už dříve oznámila vznik nového projektu s názvem Portless. Podle Michala zkoušejí Portless nový materiál a v příštím roce by rádi vyrazili na letní festivaly. Kvůli prozatimnímu nedostatku vlastního repertoáru počítají i se skladbami Support Lesbiens. Jejich vlastní muzika by pak prý mohla zaznít i v jednom připravovaném českém filmu.

Název Support Lesbiens zůstane jedinému zbylému členovi Hynku Tomanovi, jenž nechal před třemi lety tuto značku přepsat na své jméno. "Nikdy jsem značku ve svůj vlastní prospěch nezneužil a nikdy jsem to ani neplánoval. Nepřepsal jsem ji na sebe, abych ji mohl užívat bez Kryštofa, ale proto, aby se jeho prostřednictvím nedostala do rukou lidí, kteří se nás už několik let snažili poštvat proti sobě," tvrdí Toman v oficiální tiskové zprávě a dodává, že vztahy v kapele nefungovaly už čtyři roky, tedy od odchodu Svatopluka Čecha, kdy začaly ve skupině bujet různé intriky. Support Lesbiens prý padnout nenechá: "Pokusím se vytvořit novou sestavu, s novým elánem a novým duchem," dodává kytarista na otázku další existence zaběhnutého jména.

Podle slov Kryštofa Michala byla situace v kapele neudržitelná už delší dobu. Spory mezi Hynkem Tomanem a zbytkem sestavy trvaly několik let a týkaly se rozdílných názorů na vztah a chování k ostatním členům kapely, které prý Toman nepovažoval za regulérní členy. Odchod údajně iniciovali právě Rypar, Raušer a Daliba a Kryštof Michal se k nim přidal. On sám dodává: "Řekl jsem jim, že když odejdou oni, půjdu taky." Dojde tak ke kuriózní situaci, kdy v kapele zůstane jediný člen.

Přečtěte si o říjnovém koncertu Supportů v Divadle Kalich

Support Lesbiens čekají poslední dva koncerty Komorního Tour ke dvacátému výročí kapely, jenž odstartovalo koncem října. To dokončí beze změn. Poté se sestava definitivně rozejde.
{vypnoutlink:Kryštof}
ape, TZ


support_konec
zavřít