Colours of Ostrava 2013 oznámil první jméno: Sigur Rós

Vydáno 14.12.2012 | autor: redakce

Islandská sestava Sigur Rós se stává první potvrzenou hvězdou příštího ročníku festivalu Colours of Ostrava. Jeho dvanáctý ročník proběhne od 18. do 21. července 2013 v areálu Dolních Vítkovic.

Colours of Ostrava 2013 oznámil první jméno: Sigur Rós Colours of Ostrava 2013 oznámil první jméno: Sigur Rós


sigur-ros-valtari-3




























"Posluchači na celém světě obdivují jejich nezaměnitelnou a uhrančivou hudbu, která chvíli zní teskně, záhadně a za chvíli se změní v bouři," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová a dodává: "Písně Sigur Rós se běžným rockovým měřítkům vymykají svojí hlubokou zakořeněností ve starobylé tesklivosti islandských balad a inspirací svádivými kouzly severských nálad."

Do Ostravy přijede tato postrocková formace, jejíž název v překladu znamená Vítězná růže, po pěti letech od zatím posledního vystoupení v České republice v roce 2008. "Návštěvníci se mohou těšit na zcela nový koncertní program, který bude také vycházet z právě připravovaného alba," doplňuje Holušová. Hudba kapely, která byla nominována na Grammy i Mercury Prize, vychází z pomíjivosti nedotčené přírody a života na Islandu, na nějž jsou její členové neustále citlivě napojeni.

Letos festival navštívilo přes 30 tisíc návštěvníků. Hlavními hvězdami byli například Zaz, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips nebo Antony and the Johnsons.

TZ

zavřít