WOHNOUT: Z KLUBŮ DO PALÁCE

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

WOHNOUT připravují svůj historicky největší koncert 29.11. v pražském Průmyslovém paláci, kde spolu s Lenkou Dusilovou, Waltari ad. pokřtí CD Polib si dědu a oslaví 10. narozeniny. Mezitím hrají se spřízněnými kapelami a dokončují nový klip.

WOHNOUT: Z KLUBŮ DO PALÁCE WOHNOUT: Z KLUBŮ DO PALÁCE

Páté studiové album POLIB SI DĚDU se na pultech obchodů objevilo 18. 9. Kapela připravuje videoklip k prvnímu singlu Ganga a absolvuje sérii podzimních koncertů, které mají formu přátelského setkání s hudebně spřízněnými kapelami. V rámci této koncertní šňůry se odehrají i tři speciální benefiční vystoupení pro Nízkoprahová centra, kterých se kromě WOHNOUT zúčastní ještě Tři Sestry a Vypsaná Fixa.

Největší sláva ale vypukne 29. 11., kdy WOHNOUT v pražském Průmyslovém paláci ve společnosti mnoha speciálních hostů (např. Waltari, Lenka Dusilová ad.) oslaví své 10. výročí a zároveň pokřtí nejčerstvější přírůstek do diskografie – album Polib si dědu.

Čekání na koncert v místě svého bydliště si mohou fanoušci zkrátit poslechem vysílání Rádia Děda, které již od prázdnin běží na internetových stránkách WOHNOUT a na základě nadšených ohlasů se připravují členové kapely další a další zábavné díly a vstupy.



SPŘÁTELENÉ PODZIMNÍ KONCERTY A KŘEST NOVÉHO ALBA:
27.10. PARDUBICE – MALÁ HALA - turné pro Nízkoprahové centra + Tři sestry, Vypsaná fixa
28.10 HAVLÍČKŮV BROD – KD OSTROV - turné pro Nízkoprahové centra + Tři sestry, Vypsaná fixa
3.11. OPAVA – VÍCEÚČELOVÁ HALA - turné pro Nízkoprahové centra + Tři sestry, Vypsaná fixa
4.11. BRATISLAVA – BABYLON - s Vypsanou fixou
10.11. SKRÝCHOV – KD - s Lety mimo
11.11. LOUNY – KD - s Lety mimo
16.11. KROMĚŘÍŽ – MC SLADY - s Vypsanou fixou
17.11. MORAVSKÉ BUDĚJOVICE - s Vypsanou fixou
29.11. PRAHA – PRŮMYSLOVÝ PALÁC (levé křídlo)
Křest CD Polib si dědu + 10. VÝROČÍ KAPELY
2.12. KARDAŠOVA ŘEČICE – KD - s Vypsanou fixou
15.12. ŠPINDLERŮV MLÝN – otevírání zimní sezóny
16.12. LIPOV – SOKOLOVNA - festival
21.12. PLZEŇ – KD ŠEŘÍKOVKA - s Vypsanou fixou
22.12. STRAKONICE – KD - s Vypsanou fixou



TURNÉ PRO NÍZKOPRAHY
Tři sestry, Wohnout, Vypsaná Fixa a Jaroslav Uhlíř vyrážejí na Turné pro nízkoprahy. Nízkoprahový klub neboli nízkoprahové zařízení pro děti a mládež je chráněným místem, kde mohou mladí lidé najít nejen podporu a odbornou pomoc, ale také zábavu a prostor pro vlastní aktivity. Cílem nízkoprahových zařízení je minimalizovat rizika související se způsobem života dospívajících, umožnit jim lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a řešit jejich problémy.

Hlavním cílem koncertů je především představení klubů veřejnosti. Na místě konání koncertů budou mít kluby informační stánky, během přestávek se budou promítat na velkoplošných obrazovkách krátké klipy ze života klubů. A protože v nízkoprahových klubech bývá také často hudební zkušebna, před hlavními hvězdami večera vždy vystoupí i jedna místní skupina, která právě v klubové zkušebně našla útočiště.

Moderátorem jednotlivých koncertů bude Pavel Anděl. Hlavním partnerem turné je Nadace Vodafone ČR, dalšími partnery, vedle České asociace streetwork, jsou Nadace rozvoje občanské společnosti a Nadace VIA, které činnost nízkoprahových klubů podporují.

Nejblíže k nízkoprahovým klubům má Wohnout, který již v minulosti vybavil nízkoprahové centrum Chrudimi nástrojovou aparaturou a má v plánu v této činnosti pokračovat. Skupina je po vydání nového alba Polib si dědu, se kterým okupuje první příčky žebříčků prodejnosti a úvodní singl Ganga úspěšně boduje v rádiích a hitparádách. Další účinkující, pardubická Vypsaná FiXa je také po vydání živého CD a netradičně zpracovaného koncertního DVD Před náma jedeme my. Tři Sestry patří mezi špičku české scény již dvacet let, kapela za tu dobu vyprodukovala téměř dvacet rozmanitých alb a nespočetně hitů, které hrají s originálními texty v rytmu rocku, punku, hardcoru, ska a metalu. Ovšem ještě déle než tito nestoři na české scéně působí skladatel a zpěvák Jaroslav Uhlíř. Ten se svými písněmi jako Severní vítr bude příjemných zpestřením mezi rockovým programem.

Zakoupením vstupenky na některý koncert z Turné pro nízkoprahy návštěvníci kluby přímo podpoří, protože veškerý výtěžek ze vstupného z každého koncertu bude následně rozdělen právě mezi lokální kluby.



PARDUBICE 27. 10.
začátek: 19:00; místo: ČEZ aréna
HAVLÍČKŮV BROD 28. 10.
začátek: 18:00; místo: kulturní dům Ostrov
OPAVA 3. 11.
začátek: 18:00; místo: Víceúčelová hala Opava



www.wohnout.cz
zavřít