Pionýři elektronické taneční hudby The Orb přijedou do Prahy

Vydáno 21.12.2012 | autor: redakce

Britský projekt The Orb, považovaný za průkopníka ambient house music, přijede v rámci série Conference 23. ledna do Lucerna Music Baru. Zakladatele a jediného stálého člena The Orb Alexe Patersona doprovodí dlouholetý spolupracovník Philippe Le Gonidec a Patersonův osobní VJ Michael Coles.

Pionýři elektronické taneční hudby The Orb přijedou do Prahy Pionýři elektronické taneční hudby The Orb přijedou do Prahy

orb live

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanoušci chilloutové hudby se můžou těšit především na skladby z aktuálního alba The Orbserver in the Star House, které vzniklo letos v létě v Berlíně za přispění legendárního zpěváka Lee Scratch Perryho.

Paterson tvrdí, že poslední deska vydaná s touto osobností reggae, vznikala už od roku 2004, kdy strávil několik měsíců v Mexiku. Tam s Perrym odehrál vystoupení coby DJ a natolik si přitom sedli, že se domluvili na společné desce. A i když jejich fanoušci museli na desku čekat několik let, výsledek je ocenila kritika i fanoušci.

Na Conference v Lucerna Music Baru nabídnou Alex Paterson a Philippe Le Gonidec audiovizuální klubovou show a průřez bohatou tvorbou, která zahrnuje více než desítku alb.

TZ, ape

zavřít